Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az előbb olvastam egy kérdesbe...

Az előbb olvastam egy kérdesben a Tereza nevet, még nem hallottam róla, de nagyon megtetszett. Hogy lehet ezt becézni?

Figyelt kérdés
2012. jún. 20. 21:38
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
szerintem a Tera, vagy Eza jól hangzik becézésnek
2012. jún. 20. 21:40
 2/15 anonim ***** válasza:
Teri,Terike,Terka...
2012. jún. 20. 21:41
 3/15 anonim ***** válasza:
Tézi
 4/15 anonim ***** válasza:
Hát sajnos úgy,hogy Terike... amúgy úgy hogy Tereza nekem is nagyon tetszik,de Teiként nagyon nem!
 5/15 anonim ***** válasza:

Ezt találtam róla.

Tereza (női név)

A név eredete

A Terézia spanyol eredetű alakváltozata.

A név gyakorisága

Szórványos.

Névnapok

Rokon nevek

Terézia

Szerintem úgy becézik mint a Teréziát: Teri, Terike

Illetve bemásolom neked a Terézia nevet is.

Terézia (női név)

A név eredete

Görög eredetű, származása és jelentése bizonytalan.

A név jelentése

Lehet, hogy földrajzi névhez kapcsolódik, és vagy az Égei-tengeri Thera szigetnek (mai nevén Santorini), vagy a Kréta melletti Therasia szigetnek, esetleg a dél-itáliai Tarasz (Tarentum) városnak a nevéből való. Ez esetben a jelentése: (e helyről) származó. Más megfejtési kísérletek szerint a jelentése: arató, szüretelő, vadásznő. Spanyolországban vált először népszerűvé.

A név gyakorisága

Igen ritka.

Névnapok

március 11. (névnap), június 17. (névnap), július 8. (névnap), augusztus 3. (névnap), október 1. (névnap), október 3. (névnap), október 15. (névnap)

Rokon nevek

Rézi, Riza, Tea, Teréz, Tereza, Teréza, Teri, Terka, Tessza, Zia

Becenevek

Reszka, Reza, Rézi, Rezi, Teca, Tera, Tercsi, Tercsike, Teréz, Terézke, Teri, Terike, Terka, Terus, Teruska, Treszka, Trézsi, Zia, Zius, Ziuska

2012. jún. 20. 21:42
 6/15 anonim ***** válasza:

Teca, Teri, Terike

Nekünk egy Teréz nevű ismerősünk van, őt Terikének hívják, pedig már nem fiatal.

2012. jún. 20. 21:42
 7/15 anonim ***** válasza:
Tercsi,Terus,Terka,Rézi,Terike,
2012. jún. 20. 21:47
 8/15 A kérdező kommentje:
Nekem is ez a bajom, hogy a Teréz meg a Terézia, és az ilyen Terikézések nem tetszenek. De írtatok nagyon jóket is, köszönöm!
2012. jún. 20. 21:51
 9/15 anonim ***** válasza:

Nem értem, miért kérdezi mindenki egy-egy ritkább névnél, vagy egy név nem olyan gyakori változatáról, hogy azt hogyan lehet becézni. Hát most vagy tetszik egy név úgy, ahogy van, vagy nem is tetszik annyira. Jó, persze, az ember a gyerekét szereti becézni, de az meg úgyis jön magától, lehet, hogy nem is a nevéből alakul ki, vagy ha igen, az se olyan dolog, amin az ember annyit gondolkodik, csak úgy ösztönösen kialakul.

De egyébként ha Tereza, akkor én valószínűleg úgy rövidíteném, hogy Tera, vagy esetleg Terka, de leginkább sehogy, mert ez a név így szép, ahogy van.

2012. jún. 20. 21:57
 10/15 anonim ***** válasza:
a Terkára szavazok :)
2012. jún. 20. 22:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!