Amíg vártál a babára (teljesen mindegy, hogy mennyi ideje próbálkoztatok), "átkoztad" azokat, akiknek már volt gyermekük (mindegy milyen idős)?
Nem nem átkoztam soha, irigy viszont voltam. Aztán szép lassan rá kellett jönnöm, hogy amíg ezt az irigységet nem tudom levetkőzni és örülni más örömének addig nekem nekünk sem adatik meg ez az igazi csoda.
Sikerült levetkőznőm a dolgot bár nem ment egyik napról a másikra a dolog. Mikor viszont sikerült úgy éreztem felszabadítottam magamban egy dolgot és megkönnyebültem. Utána pár hónapra rá terhes is lettem. Persze nem ezért, de biztos vagyok benne, hogy ez a tényező is nagban befolyásolta a dolgot.
34hkm
Irigy talán voltam, de nem átkoztam.
Most már azt mondom mindig, az én fiam gondos, hosszas tervezés eredménye, ezért olyan gyönyörű. :) (Mindenkinek a sajátja a legszebb.)
Köszönöm a válaszokat!
Az "átkozást" nem a szó legszorosabb értelmében értem.
Úgy gondoltam a jelentését jelen helyzetben, hogy:
- iszonyatosan irigy voltál
- dühbe jöttél
- feszengtél, mert más jobb nálad
- kétségbeestél
- féltél, hogy neked soha nem jön össze a gyermek
- stb ...
Tehát igazából negatív érzelmeket párosítok a szóhoz, de nem annyira negatívat, mint amit a szó tényleges jelentése ad.
Egyébként igen, egy teherbeeséses kérdés miatt tettem fel a kérdést. Érdekes dolgokat, gondolatokat olvastam ott.
Kíváncsi vagyok/voltam, hogy egy leendő anyában más terhessége milyen érzelmeket vált/váltott ki!
Ja és én erre a kérdésre gondoltam (emiatt írtam kérdést):
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teherb..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!