Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért beszélnek úgy a szülők...

Miért beszélnek úgy a szülők a babájukról, hogy "Három hónaposak vagyunk", meg "Öt kilósak vagyunk. "?

Figyelt kérdés
Miért nem lehet azt mondani, hogy mittudom én, Mancika három hónapos, Pistike öt kilós??? Nyilván nem az anyukával együtt öt kilósak.
2008. ápr. 27. 17:29
 1/9 anonim ***** válasza:
59%
Szia nagyon jó ez a kérdés:) én például sosem mondtam ezt a fiamról mert szerintem nem mi vagyunk hanem vagyok én és van ő:)))
2008. ápr. 27. 17:37
 2/9 anonim ***** válasza:

Jó kérdés... :)

Lehet, hogy azért, mert valaha egyek voltak. :)

2008. ápr. 27. 17:48
 3/9 anonim ***** válasza:
40%

jó a kérdésfelvetés.

engem is idegesít, ha egy anyuka többes számban beszél.

a gyerek önálló személy, nem egy az anyukával, mint a terhesség alatt.

2008. ápr. 27. 18:43
 4/9 anonim ***** válasza:
28%

Szerintem ez nagyon aranyos dolog.

Ők egynek érzik magukat a kisbabájukkal és valljuk be,hogy majdnem azok.

31 hetes kismami

2008. ápr. 28. 13:40
 5/9 anonim ***** válasza:
34%
Utolsónak:Szerintem ez inkább bugyuta,mint aranyos.Anya és gyerek két különálló személy!
2008. ápr. 28. 13:46
 6/9 anonim ***** válasza:
34%
szerintem is bugyuta, nevetséges
2008. ápr. 28. 18:19
 7/9 anonim ***** válasza:
44%
Szerintem édes dolog, valószínű, hogy aki élvezi a terhességet az igenis ezt mondja mert cuki.Én sem vagyok az a kis cica mica akikről ezeket lehet feltételezni, de mégis aranyoa dolog.
2008. ápr. 28. 19:23
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Az "utolsó vagyok"...

Ízlések és pofonok...

Én nem szoktam így mondani,de szerintem akkor is édes dolog...

Kis bugyutám.

2008. ápr. 28. 22:31
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Én akkor mondom ezt így, ha a kisbabám fent van és nézi, hogy kivel beszélek. Mert a babáknak van egy olyan tulajdonságuk, hogy ha látják, hogy az anyukájuk számukra idegen emberrel beszélget, és nem rájuk néz, akkor eltörik a mécses..., legalábbis az enyémnél. Ezért, ha beszélgetek valakivel az utcán és róla kérdez, akkor ránézek a babámra és azt mondom, hogy "3 hónaposak vagyunk, úgye Szandika?", erre ő nagyot kacag és így átvitt értelemben, de bele vontam a beszélgetésbe. Szerintem amúgy nincs ebben semmi kivetnivaló, nem lesz tőle mentális problémája, az tuti. :-)
2008. ápr. 30. 11:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!