Mi az ideális anyagi körülmény a gyermekvállaláshoz?
Mennyi az ideális jövedelem 2 embernek (külön-külön) ahhoz hogy 1-2 gyermeket fel tudjon nevelni az illető.
Hol érdemes élni, ezt úgy értem,hogy albérlet vagy saját lakás hitellel......
Nálunk télen kb ugyan ennyi a jövedelem (apa fizetése+az én minimális jövedelmem) nyáron több kb 80-100 ezerrel. A kiadásunk nekünk is albérlet +rezsi+ áruhitel 110ezer ft télen ( magasabb főtáv számla miatt). Én 4 hónapja voltam munkanélküli mikor összejött a baba.Tervezett volt, nem úgy voltunk vele,hogy amíg gyedet nem kaphatok addig nem vállaljuk be. Most kapok 22 ezer ft-ot , ha baba lesz akkor ez az összeg 25 ezer ft lesz amit teljes mértékben a babára tudunk fordítani.
23 évesek vagyunk ,saját házunk talán soha nem lesz vagy csak 20 -30 év múlva,vagy ha örökségből való részt megkapjuk. De reméljük ez minél később következik be.
Így felesleges lett volna mire várni. Nem tudhatjuk meg lesz, 5-10 -20 év múlva. Hiszen a gyerek 18 éves koráig tuti a mi felelősségünk anyagilag főleg!és még utána is,ez idő alatt annyi minden megtörténhet.
23hetes kismama
11-es vagyok.Azt elfelejtettem mondani,hogy azt számold akkor mennyi pénzetek lesz ha baba lesz és a te kereseted kiesik.
Nálunk is több volt 90 ezer ft-tal akkor mikor dolgoztam, de amit most írtam már a munkanélküli időszak. És így marad annyi pénz amit leírtam.
11-es vagyok.
Javítok: most kapok 22 ezret, és ha a baba megszületik akkor 25 ezerrel többet kapok. Ugye a gyes+csp+adókedvezmény.
Miért lenne hülyeség kitolni 30-40 közé? Mivel eleve egyet terveztünk, nem hármat, nem kellett sietnünk vele. Nagyon nem szeretnék hitelek és befizetetlen sárga csekkek között sakkozni a pénzzel. A megszokott színvonal alatt nem karibi nyaralást, luxuskocsit és villát értek, hanem minőségi étkezést, jó iskolát, megtakarítást a gyerek életkezdésére és gondoskodást a mi öregkorunkra.
Én tiszteletben tartom azok döntését, akik fiatalon, lakás, megtakarítás, biztos jövedelem nélkül vágnak bele, de nekem nincs szükségem arra a napi izgalomra, hogy miből húzzuk ki hó végéig.
Nem vagyunk egyformák, mindenkinek más a fontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!