Nektek elég a gyes és a családi potlék a babátokra?
Hát nem tudom, szerintem elég kell, hogy legyen.
Nekem két gyerekem van, durván 50.000 ft-ot kapok utánuk, ebből megy a kicsinek a havi tápszer, a kettőnek a pelenka, törlőkendő, ruhanemű. Játékot nem igen szoktam venni, egy csomó van.
Nem tudom, lehet akkor kifelejtettem valamit, te mit számolsz még ide?
Igen, elég.
Mindig is minőségi dolgokat vásároltunk neki, de minden hónapban végigkövettük az akciókat és próbáltunk minden ilyen termékre igénybe vehető kedvezményt kihasználni.
Most meg, hogy már nagyobb, nem éppen baba, még marad is belőle.
Szerintem ha valaki okosan beosztja, akkor elégnek kell, hogy legyen.
Nálunk is elég. Eddig is elég volt, most már nagyobb, így meg főleg. Pelenkát nagyon keveset veszek neki, csak éjszakára, tejet kap, tápszert már nem veszek. Illatszerek (fürdető, sampon, testápoló stb...) kellenek még, néha egy-két darab ruha, vagy ritkán játékféleség, matrica, kifestő ilyesmik. Az élelmiszert nyilván nem számolom külön.
Most várjuk a tesót, így újra GYED-t kapok, meg a családi is több lesz. De a Gyes+Csp ebben az egy évben bőven elég volt havonta a gyerekre.
Ha elég ha nem, nekünk csak a családi pótlék jut a babára, a gyes-ből hármunknak kell élelmiszert venni 1 hónapra.
A pelenka bőven kijön belőle, mivel mindig akciós, nagy tételű csomagot veszünk, ha nem kell tápszer akkor pláne, hogy elég.
Turkálóban vannak szuper ruhák 100-200 ft-ért, ha pedig netán beteg, akkor sem kell gyógyszerért rohanni, először ott van a gyógynövények ereje.
Egy picibabára még alig kell költeni. Persze, ha tehetném, én is vásárolnék a Brendonban is akár márkás, új holmikat, babakocsit, de aki nem teheti meg és megelégszik a használt termékekkel és a természetes játékokkal ( pl. dió, kukoricacsuhé-baba ), az simán kijön a pénzből.
A szükség nagy úr :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!