Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nevelési támogatást kapok...

Nevelési támogatást kapok előtte álláskeresői járadékot kaptam de babát várok így kaphatok gyedet?

Figyelt kérdés
2012. jún. 5. 19:55
 1/3 anonim ***** válasza:

Így első blikkre azt mondom, hogy nem. A gyedhez biztosítotti idő, és munkaviszony kell.

Ha már az álláskeresésit sem kapod, akkor biztosított sem vagy - ami alapvető feltétele a gyednek.

2012. jún. 5. 19:58
 2/3 A kérdező kommentje:
2008.11.17-2011.01.18-ig munkaviszonyom volt,utána 2011.01.19-től munkanélkülin voltam 2011.04.19-ig onnantól vagyok nevelési támogatáson(anyaságin)és úgy tudom ez is biztosított időnek számít
2012. jún. 5. 20:42
 3/3 anonim ***** válasza:

Nem, az nem számít annak. De azért tisztázzuk - a gyermeknevelési támogatásra gondolsz ugye?

Azalatt valóban jogosult vagy az ingyenes egészségügyi ellátásra, de nem vagy biztosított, az mást jelent - így az egészségbiztosítás pénzbeni ellátásaira (tgyás,gyed, táppénz) nem vagy jogosult.

Így meg pláne nem, hogy egy éve nem volt semmilyen biztosítotti időd. MÉg a 365 napod sincs meg a gyedhez.

2012. jún. 5. 20:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!