Gyerektartás nem fizetése hogyan mikor hajtható be?
szóval azt tudom hogy 6hónap után gyámügy és akkor állambácsi fizet apukán majd behajtják.
3hónap után feljelentettem ezzel a végzéssel mehetek valóban végrehajtóhoz?
Köszönöm a válaszokat.
Az nem ilyen egyszerű...a gyámügy nem foglalkozik gyerektartás nem fizetésével, egyáltalán pénzügyekkel.
A bírósághoz kell menned, ahol jegyzőkönyvbe veszik mennyivel tartozik és átadják végrehajtónak az ügyet aki majd megpróbálja behajtani, először megnézi a bankszámlát, ahonnan inkasszóznak, majd ha ez nincs van e ingatlan, autó stb. amire ráterhelik. Hosszadalmas lesz és nem túl idegnyugtató. Én szeptemberben kérvényeztem és januárban kaptam pénzt.
Előző voltam.
És ahhoz a bírósághoz kell fordulnod, ahol intéztétek a válást/gyerekelhelyezést és megállapították a gyerektartást.
Köszönöm a válaszokat.
Igen gondolom hogy hosszú folyamat lesz,de ha most elkezdem akkor kilátásban van a vége legalább.
Akkkor most meggvárjam a feljelentésről a papírt?vagy mehetek most bíróságra.
A bíróságon kell kérned a végrehajtást, egy egyszerű nyomtatvány kitöltésével, és a jogerős ítélettel, a továbbiakat ők intézik. Akár már hétfőn is bemehetsz megkezdeni az ügyintézést.
A gyerektartás megelőlegezéséhez az kell, hogy a végrehajtás sikertelen legyen, erről kapsz majd egy papírt postán (na ez fog eltartani egy ideig), és ezek után mehetsz be a gyámügyre kérni a megelőlegezést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!