Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyerektartás nem fizetése...

Gyerektartás nem fizetése hogyan mikor hajtható be?

Figyelt kérdés

szóval azt tudom hogy 6hónap után gyámügy és akkor állambácsi fizet apukán majd behajtják.

3hónap után feljelentettem ezzel a végzéssel mehetek valóban végrehajtóhoz?

Köszönöm a válaszokat.

2012. jún. 3. 08:49
 1/7 anonim ***** válasza:
Igen, kérheted a bírósági végzés alapján a végrehajtást. Ha jól tudom bírósági végrehajtót kell ilyenkor keresni.
2012. jún. 3. 08:58
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Az nem ilyen egyszerű...a gyámügy nem foglalkozik gyerektartás nem fizetésével, egyáltalán pénzügyekkel.

A bírósághoz kell menned, ahol jegyzőkönyvbe veszik mennyivel tartozik és átadják végrehajtónak az ügyet aki majd megpróbálja behajtani, először megnézi a bankszámlát, ahonnan inkasszóznak, majd ha ez nincs van e ingatlan, autó stb. amire ráterhelik. Hosszadalmas lesz és nem túl idegnyugtató. Én szeptemberben kérvényeztem és januárban kaptam pénzt.

2012. jún. 3. 09:00
 3/7 anonim ***** válasza:

Előző voltam.

És ahhoz a bírósághoz kell fordulnod, ahol intéztétek a válást/gyerekelhelyezést és megállapították a gyerektartást.

2012. jún. 3. 09:05
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Igen gondolom hogy hosszú folyamat lesz,de ha most elkezdem akkor kilátásban van a vége legalább.

Akkkor most meggvárjam a feljelentésről a papírt?vagy mehetek most bíróságra.

2012. jún. 3. 09:22
 5/7 anonim ***** válasza:
Hol jelentetted fel? A bíróság adja át végrehajtónak az ügyet, nem neked kell menned vele.
2012. jún. 3. 09:24
 6/7 anonim ***** válasza:

A bíróságon kell kérned a végrehajtást, egy egyszerű nyomtatvány kitöltésével, és a jogerős ítélettel, a továbbiakat ők intézik. Akár már hétfőn is bemehetsz megkezdeni az ügyintézést.

A gyerektartás megelőlegezéséhez az kell, hogy a végrehajtás sikertelen legyen, erről kapsz majd egy papírt postán (na ez fog eltartani egy ideig), és ezek után mehetsz be a gyámügyre kérni a megelőlegezést.

2012. jún. 3. 09:58
 7/7 anonim ***** válasza:
És a megelőlegezés egyik feltétele a te bevételed összege.Most pontosan nem tudom ez mennyi.A másik FONTOS dolog.Ha az apuka a megállapított összeg 51%-át feladja postán a részedre,azt köteles vagy átvenni,ebben az esetben a gyámügy azonnal leállítja a folyósítást sajnos.Illetve hónapokra felfüggeszti,és csak akkor indul újra,ha tartósan nem fizet.Aztán ha megint felad egy részletet,megint leállítják.Ördögi kőr...hidd el,benne vagyok.
2012. jún. 3. 19:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!