Mit tennél ha a párod a terhesség alatt olyan névvel állna elő és amihez minden áron ragaszkodna, ami számodra valamiért elfogadhatatlan?
Mit tennél ha a párod a terhesség alatt, és ultrahang után egy olyan névvel állna elő és amihez minden áron ragaszkodna, ami számodra valamiért elfogadhatatlan? És ő hajthatatlan, és mondjuk van alapos indoka is (például szeretett családtag, azonos nevű közeli hozzátartozó elvesztése), ragaszkodna hogy az és csak is azaz egy legyen a keresztneve/utóneve a születendő gyereknek.
Mindenkinél más elfogadhatatlan, de sok ilyen van ami sokaknak az: példák fiúnevekre: Botond, Adolf, Rezső, Hunor, Simon és mondjuk Béla.
Elnézést kérek a név viselőitől és választóitól! - csak a nem, nekem nincs olyan név, "válaszokat" akartam megelőzni.
Te mit tennél?
Nekem párom ragaszkodik hozzá, h az ő nevét kapja a kicsi,családi hagyomány.. én ezt nem akarom,mert legjobb barátnőmet Zsuzsinak hívják,az öcsit Mikinek,az anyát Zsuzsinak, az apát Mikinek..és ha szól vki h Zsuzsi/Miki,mindketten odamennek..ők ilyen ka-ke képzővel oldották meg, pl Mikike,Zsuzsika a két gyerek, Miki meg Zsuzsi meg a szülők,de nekem ez még akkor is ellenszenves. Én esetemben két nevet fogok adni a gyereknek egyik a hagyományos név,másik ami nekem tetszik és a párom is elfogadja.
Ha meg előállna valami borzalommal, és akkor se tudnám lebeszélni,ha belehalnék, akkor második keresztnévként.. tegyük fel páromnak a Gedeon tetszene, amit én mondjuk nem szeretek, akkor pl. Kiss Alex Gedeon lenne..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!