Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Postai kifizetés? Családi pótlék.

Postai kifizetés? Családi pótlék.

Figyelt kérdés
Postai kifizetésre kértem a családi pótlékot és a gyest. A gond csak az, hogy albérletben élünk, ahová nem vagyok bejelentve. Az állandó lakcímemre nem mehet a pénz. Az államkincstárban azt mondták először, hogy attól még kaphatom ide, csak írjam rá hogy a főbérlő nem engedi hogy bejelentkezzek. Így is tettem. De most a postán fog maradni a pénzem. Akkor ez most hogy lehet? És elvileg melyik nap menjek be a postára érte? Pl most 5.-én kerül kifizetésre a postai, akkor mehetek már 5.-én?
2012. máj. 28. 15:20
 1/8 anonim ***** válasza:
57%
akkor menj, ha kapod az értesítőt...és gondolkozz el, mennyivel egyszerűbb lett volna bankszámlára kérni!
2012. máj. 28. 15:32
 2/8 anonim ***** válasza:
Nem értem, miért marad a postán? Miért nem viszik ki? Értesítőt fognak bedobni, ha mehetsz érte, de 5-e szerintem korai, mi mindig később kaptuk.
2012. máj. 28. 15:37
 3/8 anonim ***** válasza:

"a főbérlő nem engedi hogy bejelentkezzek."

ilyen nincs. Bemész az eljáró hatósághoz a bérleti szerződéssel, és kitöltöd a lakcímbejelentőt az új tartózkodási helyednek megfelelően.

Nem lehetőség, kötelesség az, hogy az állami szerv tudja, hogy hol élsz életvitelszerűen. Ezt nem kell "engedni", azzal, hogy bérleti szerződést kötöttek veled, ezt az engedélyt megadták. A tartózkodási hely létesítése nem az okmány kiállításával jön létre (mint ahogy hiszik sokan), hanem a beköltözéssel. Márpedig ezt engedte a bérbeadó, innentől kezdve pedig SEMMI BELESZÓLÁSA abba, hogy te teljesíted-e az amúgy törvényben előírt kötelezettséged, azaz a változást követő 15 napon belül bejelented-e az új tartózkodási helyed. Ha nem teszed meg, törvényt sértesz.

2012. máj. 28. 15:51
 4/8 anonim ***** válasza:

Bár én nem csp-t kapok, de nálunk hozza a postás, ha itthon vagyok ideadja mint mondjuk a tértivevényes levelet.

Én a bankszámlát javaslom.

2012. máj. 28. 16:31
 5/8 anonim ***** válasza:

harmadik,

3 munkanapon belül kell bejelentse, de mivel a lakcímbejelentőre kell a szállásadó aláírása, a bérleti szerződéssel kitörölheti

2012. máj. 28. 18:04
 6/8 anonim ***** válasza:

Nyílván azért nem engedi bejelenteni, mert akkor már adózni kell, és így már nem buli kiadni egy lakást, ha havonta a fele pénz elmegy adóba. A másik pedig, ha kiadja hivatalosan, akkor nagyon nehéz kitenni a bérlőket akaratuk ellenére.Sok ilyen eset van manapság is.

Én is a bankszámlát javaslom.

2012. máj. 28. 22:18
 7/8 anonim ***** válasza:

"de mivel a lakcímbejelentőre kell a szállásadó aláírása"

Tévedés. A szállásadó aláírása a bérleti szerződésen rajta van. Az, hogy a hivatalnokok okoskodnak és jogtalanul járnak el, még nem jelenti azt, hogy igazuk is van. Igenis létesítenie kell a tartózkodási helyet, ha ezt te bejelented és a jogszerűségét a bérleti szerződéssel igazolod. Te lakcímBEJELENTÉST teszel, vagyis egy egyoldalú tevékenységet hajtasz végre, a hivatalnoknak nincs mérlegelési joga, hogyha te igazolod a tartózkodásod okát.

És cseppet sem igaz, hogy akkor "adózni kell utána", meg akkor "nehezebb kitenni" a lakót. A jog a birtokon belül lévőt védi a birtokon kívül rekedttel szemben. Mivel a bérlet létrejöttének érvényes alaki kelléke az írásbeli szerződés, így onnan kezdve a bérbeadó mit tesz és mit nem tesz a jövedelmével, adózik-e utána, az már nem a bérlő felelőssége.

Attól, hogy van egy abszolút jogtalan és téves jogalkalmazás, még nem azt jelenti, hogy ez követendő példa is.

2012. máj. 28. 23:49
 8/8 A kérdező kommentje:

Nem akartam vitát csinálni, csak egy kérdést tettem fel. Tök mindegy hogy nem engedi. Bejelentett lakcímem van, innen nem messze, de onnan nem akarok kijelentkezni. Ő meg ide nem enged. Nem is ez volt a kérdés.

Bankszámlára ment, de nem mehet, egyéb okokból.

2012. máj. 29. 05:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!