Gyerekorvos kérdés. Én vagyok túl elnéző, vagy a környezetem túl szigorú?
Idősebb gyerekorvosunk van.Szakmailag nagyon jó szerintem,bár hála Istennek 19 hónapos fiamat eddig 2x látta a betegrendelésen.Viszont azt tudom, hogy az antibiotikum az utolsó neki,mindig először gyenge gyógyszert,vagy vitamint ír ki.Mikor voltunk,akkor is csak ilyen "alternatív" gyógymódokat mondott fiam náthájára, viszont hozzá tette ha nem javul,romlik,akkor mindenképpen vigyem vissza 2-3 nap múlva.Mindig elég volt a kálcium, hársfatea,ilyenek.
Viszont itt a környéken sokat "leváltották" mondván, hogy olyan mufurc sokszor.Tényleg nem egy traccspartizós típus, és van hogy rossz napja van,olyankor nem igazán kedves, na de ez engem nem érdekel, hiszen nem teadélutánra megyek hozzá...és most nem olyanról beszélek, hogy valamivel belegázolt egy nagyobb gyerek lelkébe, hanem hogy "soha nem integetett vissza lányomnak,mikor kimentünk a rendelőből és ő úgy elkezdett tőle félni, hogy inkább váltottunk".(idéztem egy anyukától)
Csak azért kérdezem,mert nem 1 anyuka panaszkodott a stílusára, de én meg úgy vagyok vele, hogy míg szakmailag minden oké és jól ellátja a gyerekem, addig nem érdekel,hogy ő nem pápázik...
szerintetek én vagyok túl "laza"?
Szia.
Vannak anyukák akik fontosnak tartják a szakmai háttér mellett azt is,hogy mennyire bababarát az ő gyermeküket ellátó gyermekorvos.Fontos szempont,hiszen elég sokáig 18 éves koráig hozzá fog tartozni a gyermek.Kell,hogy teljesen megbízzon egy fiatal az orvosában akkor is amikor már nem a szülő kíséri be,hanem maga megy.Vannak torokfájáson túli problémák is.Ha nem alakul ki a bizalom akkor nincs orvos beteg viszony sem.Fontosnak tartottam ezt leírni,mert jó az az orvos aki nem rögtön antibiotikummal kezel egy sima náthát,de fontos,hogy viszonozza egy gyermek köszönését és közeledését.
igen, persze, hogy fontos, hogy legyen lekezelő egy nagyobb gyerekkel, de nem ilyenekről beszéltem, hanem 2 éven aluliakról, akik így is-úgy is ordítanak a dokinál szerintem.Persze,mikor fiam nagyobb lesz és emberileg úgy fog hozzáállni, hogy az látványosan megviseli fiamat,akkor én is váltanék, de hallottam már nagyobb gyerekkel beszélni, azt mondta neki"azért adtam neked a gyógyszert, hogy meggyógyulj és látod jobban vagy, aminek nagyon örülök".
Persze majd meglátjuk mi lesz mikor nagyobb lesz fiam, de most még ordít ha dokihoz kell menni,nekem is az a célom, hogy minél előbb eljöjjünk,nem hogy még pápázzunk is:)
Én ugyan nem vagyok anyuka, de emlékszem a mi orvosunkra, mert elég sűrűn jártunk. Az meg a másik véglet volt. Kedves, aranyos, a rendelő tele a gyerekek rajzaival. Viszont mindig nagyon nehezen gyógyultunk meg. Mindig a legolcsóbb, legkisebb hatóanyagú gyógyszert kaptuk, ami nem használt és 3-4 félét is kiváltatott, mire kikeveredtünk a betegségből. A jószándék megvolt, de végül többet költöttünk. Ráadásul ezt minden betegségnél végigjátszotta. A tesóm válogatós gyerek volt, kis kákabélű, írt fel neki étvágyjavítót. 6 éves korára elég duci lett és azóta is súlyproblémája van.
Szóval ha az orvossal meg vagy elégedve, nincsenek ilyen kis bakik, ne foglalkozz azzal, ha más anyuka meg a gyereke érzékenyebb lelkű.
Nem az a lenyeg, hogy baratkozis legyen.
A mi regi dokink aranyos, kozvetlen, magas es jokepu.
Raadasul jo orvos.
Megis levaltottam egy ev utan.
Hogy miert?
Mert annyira kedves volt es annyira megszerettek, hogy harom helyen rendelt mar, ha vinnem kellett valamelyik gyereket, vagy beutaloert mentunk, akkor ot alkalombol csak ketszer volt a sajat rendelesen o, egyebkent helyettesites volt, sokat kesett, kapott idopontra meg egy-masfel orat vartunk annal a ket alkalOmnal, mert az elozo betegek 15-20 perceket voltak bent nala a normalis 5-10 perc helyett, annyit beszelgetett. Plusz olyan jofej, hogy az osszes telefonhivast fogadta rendeles kozben is.
Koszi, de en nem vagyom arra, hogy beteg gyerekkel uljek ott masfel orat, majd az ot perces vizsgalat utan 10-15 percig cseveresszunk, mikozben ot percig hallgatom a telefonbeszelgetest, a gyerek meg betegen unja az egeszet.
Nekem orvos kell, jo orvos, kiszamithato rendelessel es nem egy ujabb haver, meg akkor sem, ha szep a szeme.
Nekünk szerencsénk van, mert olyan dokit választottunk aki szakmailag teljesen a toppon van és én még mufurcnak soha nem láttam, mindig kedves mosoly ül az arcán és végtelen türelme van a gyerekekhez.
De nekem is az elsődleges szempont, hogy orvosilag a helyén legyen.
A szomszéd kislánynak másik dokija van, ő is kedves, de pl az első náthára mondván a torka is piros lórúgás antibiotikumot ír fel. Ennek mi értelme, az ilyen miért megy orvosnak?
Most hogy írtad, nagyon emlékszem még a gyerekkori dokimra. Egy idős bácsi volt mindig görnyedten ült a székben, az orrán a szemüveg, reszelős hangja volt a cigitől és iszonyat stílusa volt. :)) De a környék legjobb orvosa volt, bár nem emlékszem, hogy valaha is mosolyogni láttam volna, de arra emlékszem, hogy mindig hamar helyre jöttem.
köszi a válaszokat:)
akkor megnyugodtam, hogy nem gondolkozom rosszul:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!