Hogy osztanátok be 1 hónapra 39000 ft-ot ha csak a kisgyerekre kell ezt az összeget költeni?
Majd 40.000Ft? Én fele ennyiből sem gazdálkodok, igaz, konkrétan még sosem számoltam ki.
26.000Ft marad, ebből legyen mondjuk 10.000Ft a főzéshez az alapanyag (ami csak az övé, nem tudom, egyébként mennyi idős, eszi-e már, amit a család).
És marad havonta 16.000Ft ruhára, időnként játékra. Ha muszáj, ebből vennék el gyógyszerre.
Milyen pelát használsz? Havonta 13.000 szerintem elég húzós.
Lehet, hogy az olcsó pelenka nem is olcsó, mert gagyi.
Én liberot veszek a 15 hós lányomnak, aki sokat iszik, 5-et. És egy csomag elég egy hónapra, néha 1,5 csomag, azaz max 100 db.
Én a helyedben ezen elgondolkodnék.
És a dm-ben kuponra olyan 4,500ft.
a dm-es pontokkal baromi sokat lehet pedig spórolni, én minden pelenka vásárlásnál ellőttem 50 pontot, ez 25 % kedvezményt jelent a pelusra, a Dm-es pelus így 4400 helyett 3300-ba került, és nekünk ebből elég volt 2 pakk, így megúsztuk 6600-ból a havi pelust
ha havonta egyszer elmennél egy dm-be már megérné
Voltatok már orvosnál a kisfiaddal? Nem normális, hogy ennyit iszik és ennyit pisil, ez a cukorbetegség jele is lehet. Egy 19 hónaposnak napi 4-4,5 liter rengeteg. Nem akarok vészmadárkodni, de egy kivizsgálás nem árt.
Egyébként ha 13000 a pelus akkor marad 26000, akkor turiban bevásárolsz neki ruhát kb 3000-ból (kilós turiban, havi szinten átlagban), van 23000 Ft, kínaiban tudsz neki cipőt is venni, 1 cipő kb 2-3000 Ft, szerintem havi 1 cipő azért átlagban elég a babának, szóval még így is van 20.000 Ft.
Egy 19 hónaposnak nem kell külön főzni, simán ehetné, amit ti. Veszel neki heti mondjuk két kiló gyümölcsöt, az kijön egy ezresből, meg mondjuk ha épp olyat esztek, amit a baba nem ehet (nagyon fűszeres, csípős, gomba) akkora főzöl, erre mondjuk egy zacskó fagyasztott zöldborsó, sárgaborsó vagy egy kiló krumpli + pl mirelit halrudacskák vagy negyed kiló csirkemell elég, ez így együtt megint egy ezres maximum.. Meg vegyük hozzá a nasit (túró rudi, babakeksz, stb) az megint legyen heti egy ezres, ez heti 3000 Ft. Ez havonta kb 14.000 Ft, tehát marad havi 6000 Ft, ami elmehet játékra, gyógyszerre, plusz ételre, ha kell.
Utolsó voltam, jah, látom, hogy 19 hós. Az igen, ennyi folyadékot én nem iszok meg egy nap, pedig sokat kéne igyak, egész nap iszik?
Lista röviden szerintem:
- pellu, popsitörlő, popsikrém kb. max 8eFt
- sampon, tusfürdő, testápoló, fogkrém, fogkefe kb. max 1500 Ft/ hó
- víz, mi azt iszunk általában, + gyümilé kb 3000 Ft/hó
- tej, mi adunk már neki 2 éves, kakaó kb 1500 Ft/ hó
- kenyér, kifli, kalács ilyesmi kb 2000 Ft/hó
- felvágott, sonka, sajt, virsli (mi eszünk) 4-5000 Ft/ hó
- egy-egy étel, amit neki főzől kb. 400 Ft/nap 12000 Ft és ebből szerintem
- maradt kb 6e Ft, amiből gyümölcsöt, egy két ruhát, apróságot tudsz neki venni, a gyümölcs mondjuk elég húzós, a 6 e Ft szinte kevés rá. de ki tudja.
Mondjuk innen onnan át tudsz csoportosítani, csak kb-t írtam szerintem és az étkezésre helyeztem a hangsúlyt.
"kínaiban tudsz neki cipőt is venni, 1 cipő kb 2-3000 Ft, szerintem havi 1 cipő azért átlagban elég a babának"
Havi egy cipő? Hát akkor a kínai tényleg elég sz@r.
Vegyen inkább félévente normálisat, 7-8000-ért, az nem megy tönkre egy hónap alatt.
(Bocs, az off-ért, de ez szemet szúrt...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!