Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Helyes ez a gyakorlat a...

Helyes ez a gyakorlat a pedofília megítélésében?

Figyelt kérdés

A médiában időnként szárnyra kap egy-egy pedofíliával kapcsolatos hír. Saját esetemre visszagondolva, kétségeim támadnak. Nincs itt valami nagy gond a felvilágosítással?

Kíváncsi lennék, az óvónők pedagógusok, szülők mit mondanak a gyermekeknek erről? Egy is elmeri-e mondani, konkrétan miben nyilvánul ez meg, vagy akkor már érvénybe lép a 6, 12, 16-os karika és a szemérmesség?

2012. máj. 18. 12:39
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:

Sok éve már, a 4 éves kisfiammal a játszótéren voltam. Míg ő játszott, én egy padon ültem és olvastam, az egyik szememet rajta tartva. Egyszer csak kavicsok kezdtek záporozni rám. Gyerekek dobáltak, és felbőszült szülők vettek körül. Szerencsémre akkor jött oda hozzám a gyermekem.

Akkortájt a szenzációhajhász média egy pedofil ügy kapcsán azt harsogta, hogy minden magányos férfi gyanús, aki játszótér közelében előfordul. Azóta is rossz érzés fog el, ha olyan hely felé visz az utam.

Egy rádióriport jut eszembe, amiben egy 30 éves hölgy ismerte el, hogy gyerekkorában a nevelőapját gyanúsította meg, féltékenységből. A férfit el is ítélték, minden bizonnyal tönkretéve az egész életét.

Most egy 62 éves nagypapát ítéltek el. Az unoka azóta már mondta, hogy az nem úgy volt, de a bíróságnak elég a „szakpszichológus” véleménye. (A szakértők egyszerű műszaki ügyekben is egymással merőben ellentétes véleményeket alkotnak.)

Jól van ez így?

2012. máj. 18. 12:40
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Gondok mindig is voltak, és lesznek is.

Engem molesztált Apukám keresztapja. Kicsi voltam, talán 4-5 éves. Akkor még nem volt otthon szó a szexről, és az ezzel kapcsolatos dolgokról. Valahogy ösztönösen megéreztem, hogy ez nem jó dolog, és hazaérve egyből szóltam anyukámnak. Ő elmondta apunak, aki az este közepén, ősszel egyszál pizsamában rohant a keresztapjához. Mondanom sem kell, hogy tiszta vér volt mindene... Megmondta neki, hogyha csak rám mer nézni is kitekeri a nyakát.

Barátnőmet a mamája tesója erőszakolta meg 10 évesen...

Én el fogom mondani majd a lányomnak, hogy miben nyilvánul meg, és ami ezzel jár.

2012. máj. 18. 12:50
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
hú,jól belenyúltál a témába.Az emberek nagyon féltik ettől a gyerekeiket és már rémeket látnak ott is ahol nincs,de jobb félni mint megijedni.A gyerekek felvilágosítása:te mit mondanál egy 3-4 évesnek hogy megértse és ne rémüljön meg?Vagy akár egy nagyobbnak.Volt ismerősöm akinek a lánya 8-9 évesen tisztába volt a dologgal,amikor megharagudott a nevelőapjára megvádolta alaptalanul.Ha nem lett volna annyira felvilágosítva eszébe sem jutott volna ez a vád.
2012. máj. 18. 12:52
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Ez tényleg kényes téma. Egyrészt mert sokan visszaéltek már ennek a vádnak a lehetőségével, másrészt mert ez az a bűncselekmény ami az esetek túlnyomó részében ki sem derül. Én azokhoz tartozom, akikről nem derült ki, hogy gyermekként volt "dolga" pedofillal. A gyerekeimnek elmondtam, hogy mi az amit szabad és mi az amit nem, még a felnőtteknek sem. Amíg meg picike, addig bizony figyelni kell és nagyon megválogatni azt akire rábízzuk a gyereket. Persze ettől még nagyon nehéz kiszűrni. Na meg ami talán a legfontosabb, hogy legyen olyan kapcsolatunk a gyerekünkkel, hogy mindenről merjen beszélni.
2012. máj. 18. 13:02
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy az emberek féltik ettől a gyerekeiket, de azért az ne legyen már normális dolog, hogy játszótéren üldögélő apukát kavicsokkal dobálnak meg, és nekirontanak.
2012. máj. 18. 13:04
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
4 vagyok. Azt még hozzáteszem, hogy talán éppen azért mert volt dolgom pedofillal soha nem gondolnám, egy játszótéren újságot olvasó férfiról, hogy az. Viszont ha egy férfi keresi a játszótéren a szülő nélkül ott játszó gyerekek társaságát az figyelemre méltó. De még az sem biztos, hogy pedofil.
2012. máj. 18. 13:09
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Persze hogy nem normális ha kővel dobálnak meg bárkit akiről azt hiszik hogy pedofil.Ezt én sem mondtam.
2012. máj. 18. 13:11
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos pont azok használják ki a gyerekeket akikről nem hinnénk.Nem a játszótéri apuka,hanem szomszéd bácsi,rokon stb.Akiben a szülő és a gyermek is megbízik .
2012. máj. 18. 13:13
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a nevelőapám pedofil,nem én találtam ki kb 7 éves kormom körül kezdett el velem "foglalkozni" akkor még nem értettem miről van szó,szépen lassan világossá vált,hogy nem normális amit csinál,főleg mert mindig akkor mikor anyukám nincs otthon,kb 13 éves koromig tartott félelemben,megfenyegetett hogy ne mondjam el senkinek,hogy ez normális stb. 13 évesen már nem tudott hozzám érni mert erősebb lettem,félt,hogy elárulom,én nem mondtam senkinek,mert nem akartam anyukámnak rosszat,féltem is tőle.Sajnos ennek hatására 3-4szer voltam mély depresszióban,voltam pánikbeteg,bizonyos témájú filmeket képtelen vagyok megnézni,nem alszom jól,jártam többször is pszihológushoz.Először 18 évesen árultam el egyik barátnőmnek,majd pszihológusnak,majd 20 évesen anyukámnak aki nem hitt nekem,és vádolt,hogy elhallgattam. Úgy érzem a mai napig nem hiszi el,a nevelőapám,meg engem vádol,hogy rosszat akarok neki,kitaláltuk a párommal. Senkinek nem kívánom,hogy ilyet átéljen,lelkileg és idegileg törékeny vagyok,mindössze 22 éves vagyok,mégis sokkal több mindenen átmentem,mit valaki 50éves korára.Egyetlen dolog amit tehetek,hogy a gyermekem nem engedem a közelébe, a párom utálja nem képes vele egy térben tartózkodni ahogy én sem,de anyukám nem hagyta el,különböző kifogásai vannak,tudom neki sem egyszerű,ezért is dolgozom azon,hogy amint építkezünk elhozzuk magunkhoz,hogy az a mocsadék egyedül maradjon.Akik ilyennel visszaélnek tuti nem estek át rajta,nem könnyű feldolgozni,nekem nem sikerült,elmondani sem mertem,és nagy butaságnak tartom megdobálni a padon ülő apukát,pedofilok inkább rokonok vagy az ember közelében lévő "kedves" emberek pont ezért nehéz rájönni ki az,kihasználják a helyzetet,undorítóak,őket még a börtönben a gyilkosok is megvetik..
2012. máj. 18. 14:06
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Hű, ha pedofíliáról van szó, akkor én talán valami visszaeső pedofil játékszer vagyok, legalábbis erre következtetek abból, hogy két ilyen embert is "kifogtam" gyerekként. Az egyik a 11 évvel idősebb unokatesóm volt, miután szemérmesen beszámoltam anyukámnak a zaklatásról, soha többet nem láttam, nem mentünk többé hozzájuk.

A másik nehezebb ügy: a kezelőorvosom, aki a mai napig él és még mindig gyakorolja hivatását. Ma már bánom, hogy akkor nem tettem feljelentést ellene (11 éves voltam), egy gyermekeket kezelő osztály főorvosaként el sem tudom képzelni, hányan voltak még rajtam kívül ilyen helyzetben.

Éppen ezért én úgy gondolom, hogy inkább felvilágosítom a gyermekemet mihamarabb, semhogy baj történjen.

DE.

Nyilván egy 4 évessel elég nehéz megértetni ezeket a dolgokat, szóval azt hiszem, itt talán a fokozatosság jelent megoldást: az életkorának megfelelően mind jobban kitárni előtte ennek a dolognak a kapuit, úgy hogy megértse, és bízzon bennem annyira, hogy bármi ilyen történik, elmondja.

2012. máj. 18. 15:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!