Mea13 kérdése:
Menyi idős kortól lehet a bölcsibe adni a gyerköcöt? És ha beadom akkor a GYES-t elveszik?
Figyelt kérdés
2012. máj. 17. 17:57
1/6 anonim válasza:
Ez bölcsifüggő is.
Ahová mi járunk, oda egy éves kortól, de van, ahol már fél éves kortól.
A GYEST addig "nem veszik el", ameddig nem dolgozol heti 30 óránál többet. (Ez napi 6 óra)
2/6 A kérdező kommentje:
Most 10 hónapos a fiam,és nagyjából hogy müködik a beiratkozás?
2012. máj. 17. 18:02
3/6 anonim válasza:
Fél éves kortól minden bölcsőde. Bemész, elmondod, hogy be szeretnéd íratni. Felveszik az adatait, vinned kell munkáltatóit és ha van hely felvették. Ha nincs, akkor várólistára kerültök.
4/6 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy hat hónapos kortól veszi be a bölcsi. A GYES-t nem tudom, de kétlem.
5/6 anonim válasza:
Az alsó korhatár általában 6 hónap.
A GYES-t nem veszi el tőled senki a gyerek 3 éves koráig (már persze, ha nem mész dolgozni 8 órában), GYED alatt nem lehet bölcsis a gyereked.
Annyi még, hogy maximum 7 órát lehet a bölcsődében a pici, ha GYES-en vagy.
6/6 anonim válasza:
Nálunk 20 hetes kortól van felvétel, bár nem hiszem, hogy valaki ügylet korán beadja.
A lányom másfél lesz szeptemberben, akkor kezd. Bemész, megmondod, hogy mikortól szeretnéd beiratni, és kész. Elmondanak minden mást. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!