Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha most munkanélkűli vagyok...

Ha most munkanélkűli vagyok és most derült ki kisbabám lesz mi jár és mi nem? Jan4-ig tart a munkanéküli.

Figyelt kérdés
mindenkinek kőszőnőm a választ írjatok.
2009. jún. 27. 08:33
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha a szülés alatt nincs biztosítási jogviszonyod, akkor valószínűleg csak gyes+családi, meg az egyszeri anyasági, ha a terhes gondozáson legalább 4* megjelensz. Úgy tudom ha munkanélküli járadék alatt (ami fél év) szülsz, az még biztosított időszak, de ha munkanélküli segély alatt, akkor az már nem.

Most derült ki? Akkor fiatal terhes vagy gondolom, így nem fog eltartani a munkanélkülid a szülésig.

Ha nem találsz munkát gyorsan, akkor gyes+csp, kb 40000 Ft!!

2009. jún. 27. 08:41
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Passzív jogon akkor járhat tgyás, ha a munkanélküli ellátás megszűnését követő 42 napon belül szülsz. Egyébként a tgyáshoz illetve később gyedhez az kellene, hogy legalább szülés napjáig tartson a munkanélküli ellátásod.
2009. jún. 27. 08:41
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Kevés így az adat.

Rengeteg dologtól függ.

Pl. mennyi munkaviszonyod volt előtte, megszakadt-e a biztosítási jogviszonyod, mikor szülsz,...stb.

Sok feltételnek kell teljesülnie ahhoz, hogy minden járjon.

Ha a munkanélkülid szülés előtt több, mint 42 nappal lejár, akkor nem leszel biztosított, így csak GYES-re, csp-ra leszel jogosult.

2009. jún. 27. 08:43
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Én is munkanélküliről "mentem" szülni.Nekem szóltak a munka ügyisek,hogy függeszem fel,és a szülés előtt menjek vissza,hogy amikor szülök biztosítva legyek.A szülést megelőző két évben kell 180 nap biztosítási viszony,ez meg van.Kaptam fél évig T-gyást,de GYED-et már nem kaphatok,hiába van meg a 180 nap.Abban az esetben kapok GYED-et ha T-gyás lejártakkor is biztosítva vagyok.Ezt mondták az OEP-nél.
2009. jún. 27. 09:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!