Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hányszor mostok egy héten?...

Hányszor mostok egy héten? Mekkora a család? Külön a gyermekre mostok még?

Figyelt kérdés

2012. máj. 16. 14:49
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
heti 4, néha 5x megy a gép, hárman vagyunk, a kicsi (9 hónapos) ruháit külön mosom még.
2012. máj. 16. 17:52
 12/21 anonim ***** válasza:

Hát én nem értem hogy csináljátok, nekünk "csak" egy 3 hónapos kisfiúnk van, de minden nap mosok. És így is állandóan tele van a szennyestartó.

Külön mosom a baba ruháit.

Meg persze a mienket se egyben dobálom be, külön a színeset, sötétet, fehéret és a törölközőket.

2012. máj. 16. 20:36
 13/21 anonim ***** válasza:
Ja és a textilpelusokat is külön mosom, mert a babaruhák nagy részét csak 30 fokon lehet mosni, a pelusokat meg 60 fokon mosom.
2012. máj. 16. 20:37
 14/21 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat. Nekem 14 hós babám van, és nem mosok mindenap. 5 kg-s a mosógép.
2012. máj. 16. 22:28
 15/21 anonim ***** válasza:

Én sem tudom hogy csináljátok, le a kalappal, sajnos én is mindennap mosok :O (Van, hogy többet is).

Pedig az én fiam is csak 5 hónapos (külön mosom az ő cuccait). Nekem az ágynemű és törülközők be sem férnek egy adagba, szóval csak az hetente két mosás. A férjem focizik, kosarazik, na azok a cuccok is külön mosás, ez már 3 összesen. És erre jön a sima napi cuccok, én is külön mosom a feketét, fehéret, pirosat, színeset.

A kutyának is van törülközője, fekhelye azt is rendszeresen mosom, meg a többi extra (ágytakaró, terítő, párnák, függöny - mindig van valami, amit a szokásoson kívül egy héten kell mosni. Anyám sokszor csak MosóMasának hív :(

Bár a mosásnál lényegesen vacakabb a naponta vasalás, brr.

Basszus, valamit nagyon vacakul csinálok :(

2012. máj. 16. 22:37
 16/21 anonim ***** válasza:

"Hát én nem értem hogy csináljátok, nekünk "csak" egy 3 hónapos kisfiúnk van, de minden nap mosok. És így is állandóan tele van a szennyestartó.

Külön mosom a baba ruháit.

Meg persze a mienket se egyben dobálom be, külön a színeset, sötétet, fehéret és a törölköző

Ja és a textilpelusokat is külön mosom, mert a babaruhák nagy részét csak 30 fokon lehet mosni, a pelusokat meg 60 fokon mosom."

Én úgy csinálom, bár nem biztos, hogy így a legjobb!! :)

Hogy 2 csoport van: fehér, vagy nagyon világos és a sötét/fekete (ide mennek a pirosak is)

minden 40 fokos sima programon megy. (amire 30 fok van írva babaruhánál, az is, inkább csak egy biztonság a részükről, hogy ezt írják rá) ha a pelusokon így is folt maradna, akkor azt külön kézzel kimosom (bár ez nem gyakori)

2012. máj. 17. 08:25
 17/21 A kérdező kommentje:
én is külön mosom a baba ruháit. Mivel elég sok ruhája van, így megvárhatom, hogy összegyűljön egy normális adag. Külön mosom a fehéret, színeset(közép-világos dolgokat) és a nagyon sötéteket. Ahogy az előttem szóló is írta. Többnyire nem fognak a sötét ruhák, amiről tudom, hogy nem fog, az mehet a középvilágossal is. A fehérrel vagyok úgy, hogy abból megvárom hogy összejöjjön egy teljes adag. A szennyes kosarunk ennek ellenére sosincs tele.
2012. máj. 17. 13:32
 18/21 anonim ***** válasza:
Én is mosok minden nap. Külön mosom a fehéreket 60fokon, a világos színeseket, a sötét színeseket, a feketéket, az ágyneműt 40 fokon, törölközőt 80fokon. Mindig tele van a mosógép, na meg a szennyes tartó is :( Azon gondolkodtam épp a minap, hogy lehet kicsi a szennyes tartónk. :) 3-an vagyunk itthon, a két gyerekkel, a férjem 2hetente jön haza külföldről, na akkor egész nap megy a gép. A gyerekek ruháit nem mosom külön.
2012. máj. 23. 10:30
 19/21 anonim válasza:

Az mos kevesebbet, aki nem dob mindjárt mindent a szennyesbe. Nálunk szabály, hogy akkor kerül a szennyesbe, ha jól látható foltja van, vagy jól érezhető szaga. Kamaszok és izzadós párom ezért hamarabb teszi be a holmijait. Mi hatan avgyunk itthon és nem mosok minden nap.

igaz jól szétválogatom a mosnivalót, avn áztatós és simán mosós, van színes és világos, és külön van a főzős-mosós (törölköző, konyharuha, stb).

Ja és mindezt nagyon olcsón: mosódió, szódabikarbona, mosószóda, mosószappan, ecet, illóolaj. Erről szól az ÖKOANYU blog, én is onnan olvasok sok olcsó és környezetbarát ötletet.

2012. máj. 23. 12:26
 20/21 anonim ***** válasza:

"ha jól látható foltja van, vagy jól érezhető szaga"

Szóval ha csak kicsit büdi, akkor felveszitek mégegyszer?

Bocs, tényleg nem kötekedni akarok, de ez így elég rosszul hangzik.

2012. máj. 23. 16:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!