Tartós beteg gyes mellé igényelhető álláskeresési? És Tartós beteg gyes mellé táppénz? Szakértőket kérdeznék!
2012. szept. 15-én lejár a gyedem, a kislányom tartós beteg, ma voltunk felülvizsgálaton, szeptemberben kapom meg a javaslatot a dokitól mert akkor lesz meg a fél év szakorvosi ellátás. (4 hós kora óta asztmás tünetei vannak, de más kezelte)
Férjem két éve munkanélküli semmilyen ellátásban nem részesül, fizetjük utána az eü hozzájárulást.
Ha lejár a gyedem kiveszem a szabijaimat, majd felmondok, mert 50 km-rel arrébb költözünk.
A szabik kb. dec. 31-ig kitartanak (plusz,minusz pár nap, össz. 73 napom van) ezután mennék munkaügyibe regisztrálni, ahol ha jól tudom 3+6 hónap ellátás jár, hogy mi a neve, összege nem tudom. Lehet, hogy lenne még egy babánk, ez még eldöntés alatt áll, ha igen, akkor még a szabi alatt szeretném ha megfoganna, akkor nem modanék fel, hanem táppénz, tgyás, gyed.
Ha mégsem lesz baba, akkor szabi, munkanélküli.
Érdemesebb a férjem nevére kérni a tartós gyest, vagy én is igényelhetem. Mert ugye a szabi ideje alatt jár, hiszen 8 órában dolgozhatok mellette, de utána mi lesz?
Köszi előre is!
”Értelmes választ kaptál erre a kérdésre is, amit felteszem azért pontoztál le, mert az idióta frusztrációdat valahol le kell vezetni - a táppénz a gyes melletti munka alapján jár - és a szabi is ideszámít.. Ez a válasz teljesen helytálló, a te válaszod meg egy hatalmas baromság: ugyanis hiába van valaki a gyed miatt fizetés nélküli szabin, attól még a munkaviszonya ÉL.
Így az indoklás része már megbukott a béna okfejtésednek... Ciki. „
Hát csillagom, akkor menj el GYED alatt táppénzre Majd körberöhög az ügyintéző. GYED alatt fizetés nélküli szabadságon van. Tehát nem dolgozik. Nem dolgozik= nem fizet járulékot=nem jár táppénz.
”És a vége, csak mert látom vannak szövegértési problémáid: azért írtam, hogy nem tudsz olvasni, mert egyfolytában azt hajtogattad, hogy ha nincs munka, minek szül. DE VAN MUNKÁJA, próbáld meg újra elolvasni (kicsit segítek: ha összejön a baba, nem mond fel - vagyis VAN MUNKÁJA) Többször is elismételném, de annyira frusztrált vagy, hogy még a normális észérvek is lepattannak rólad, kizárólag azzal vagy elfoglalva, hogy egy teljesen ismeretlen emberbe belemarj... „
Azt írta, felmond, mert 50 km-rel arrébb költöznek. Tehát vagy most, vagy 3 évvel később, de munkanélküli lesz, egy ideig biztos. :) Jó alap a gyerekvállaláshoz. :)
”Ismét megkérdezem: ugyan mi közöd az ő életükhöz? Ki a túró vagy te, hogy feljogosítva érzed magad erre? „
Válaszadó, ahogy te is, csak kissé nagyobb realitásérzékkel. :)
”Egy nagy nulla vagy, büszke lehetsz rá. Hát további kellemes időtöltést, és némileg tartalmasabb életet kívánok neked, hátha egyszer a saját életeddel foglalkozol másoké helyett.. Igazán jót tenne a szánalmas és sunyi egódnak.”
Látom van tükröd. :)
"Férjem két éve munkanélküli semmilyen ellátásban nem részesül, fizetjük utána az eü hozzájárulást."
Ja, hogy feketén dolgozik?????? Szép...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!