Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Missed abortion, Ki hogyan...

Judit179 kérdése:

Missed abortion, Ki hogyan éli meg lelkileg?

Figyelt kérdés

Ugy gondolom,kell egy forum,ahol ki lehet irni magunkból azt a fájdalmat amit érzünk.Hiszen nem önszántunkból vették el a magzatunkat.

Személy szerint nekem 2 napja vették el a magzatom,10 terhességi hétben,nem láttak szivhangot.Persze mikor legyek rosszul este ügyeletben mentünk be a korházba ahol olyan kegyetlenül bántak az emberrel mint még soha,egy kalap alá vettek azokkal a nőkkel akik saját maguk döntése miatt jelentkeztek abortuszra,én ott áltam szerencsétlenül kisirt szemmel mert meghalt a babám:( sajnos 2. elhalt terhességem volt,igy tudtam mi vár rám.

Hogy mi az oka nem tudják,de az biztos alaposabb kivizsgálás lesz azt mondta az orvosom,nem vagyok felados tipus,de ugy érzem nem fog menni,elfáradtam,lelkem összetört,szégyenérzetet is érzek.Párom támogat nagyon rendes ember,és arra kell gondolnom nem csak az enyém volt ez a pici baba.

Most várunk ,emésztünk és gondolkodunk hogyan tovább.

2012. máj. 12. 19:16
 1/10 anonim ***** válasza:
Szia. Nagyon együtt érzek veled, nekem is volt kettő. Bár született már két fiam és jelenleg is kismama vagyok. Adjon ez erőt neked, hogy lesz! még babád!! Vizsgáltasd ki magad,hátha megtudod az okát. Sok sikert!
2012. máj. 12. 20:41
 2/10 anonim ***** válasza:
Nagyon sajnálom. Előtte rendben volt minden a babával? Hogy vetted észre, hogy baj lehet?
2012. máj. 12. 20:47
 3/10 anonim ***** válasza:

Sajnálom, teljesen együtt érzek Veled!

Nekem 1 missed ab-om volt. Nagyon nehéz volt lelkileg, még akkor is zokogtam amikor a műtétre előkészítettek, bekötötték a branült.

Nekem baj történt a műtét során, kilyukadt a méhem. Ez miatt még nehezebb volt, egyfolytában sírtam. Sirattam az elvesztett babámat és siratta saját magamat is. Iszonyat fájdalmaim voltak, és már aznap estére felment a lázam majdnem 40 fokra a vérnyomásom pedig 80/50-re esett. 3 napig infúzióztak és gyógyszereztek egyfolytában.

De végül rendbe jöttem, viszonylag gyorsan újra terhes lettem, és született egy gyönyörű kislányom.

2012. máj. 12. 21:02
 4/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Nagyon nehéz volt. 9 hetes terhes voltam amikor nem volt szívhang :( Első baba lett volna, és nagyon vártuk. Akikkel egy szobában voltam, nőgyógyászati műtétre vártak, nem abortuszra, ők is, és a kórházi dolgozók is nagyon kedvesek voltak. Nem fájt fizikailag semmi, csak lelkileg. Ráadásul Karácsony előtt.

Utána a kötelező várakozási idő után 1 évig próbálkoztunk, mire összejött, most 3,5 éves a nagyfiam, aztán tavaly védekezés mellett újra terhes lettem, itt szuszog mellettem az 5 hónapos babám :)

Engem vizsgáltak, semmi különösebb okot nem találtak, azt mondták van ilyen. Többen azzal vigasztaltak (persze nem sok sikerrel), hogy ez a legkevésbé rossz dolog, sokkal rosszabb a későbbi vetélés, vagy ha valami nagyon komoly rendellenességgel születik.

De a lényeg hogy nem szabad feladni! Akivel együtt szültem, két terhessége végződött missed ab-vel, és a harmadikból gyönyörű, egészséges babája született.

Ne haragudj ha túl hosszú lettem, csak szeretnék egy kis lelket önteni beléd, mert biztos vagyok benne hogy össze fog jönni a baba!

2012. máj. 12. 22:24
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat,jól estek a biztató szavak,de ugye mivel még nagyon friss az élmény nehéz hinni.Bár ha nincs a párom aki optimistább mint én ilyenkor ,nem is tudom mi lenne.

Fizikai fájdalmaim még vannak,de ugye a lelki fájdalom sokkal nagyobb,főleg ugy hogy a második ilyenem volt.

Most kivizsgálásokra várunk hát ha kiderül vmi.

És azt mondták 2-3 honap és ujra lehet probálkozni.

Lehet megprobálom,de nem tudnék még egy ilyet kibirni.

2012. máj. 13. 10:54
 6/10 anonim ***** válasza:
szia! Nagyon átérzem a Veled történteket, én szerdán estem át a műtéten. Lelkileg padlón vagyok, bár nekem van egy kisfiam, akiért érdemes élnem, na meg persze a férjem is mellettem áll. A fórum nagyon jó ötlet, mert szerintem ezt csak az érzi át, akivel ez megtörtént. Kívánom, hogy három hónap múlva mindketten boldog kismamák lehessünk! Kitartást és remélem az idő megnyugvást ad mindkettőnknek! Majd írj, hogyan alakult a sorsod!
2012. máj. 13. 12:18
 7/10 annyaa válasza:
Én egy hete vesztettem el a magzatom!Meg halt bennem!ez olyan ........!!!!!De a rosszabb az egészben,hogy 2011.10.25.-én elvesztettem a kisfiamat akit 21 hetesen meg kellett szülnöm!!!Fél év alatt két baba!!!Nagyon rosszul érzem magam!38 éves vagyok van két csodás lányom,de nagyon szeretünk volna még egy babát!!De egymás után két baba elvesztése nagyon borzalmas!!!!!Így nem tudom,hogy tudnék még egy terhességet elkezdeni!!!Volna-e hozzá erőm???
2012. máj. 14. 06:29
 8/10 A kérdező kommentje:

Nagyon sajnálom,nincs rá szó mennyire!

És ami a legborzalmasabb nem tudjuk az okokat.Ugy látszik egészségesek vagyunk,de még sem,miért terhesség alatt derülnek ki dolgok?Miért nem lehet ezeket megelözni?És még megannyi kérdés van amire nem kapunk megfelő választ.

Jelen pillanatban nekem ma be kellett rohannom az orvomhoz mert ugye 6.napja volt a műtét:( és azota görcsölök,megnézett de a méhemet rendben találta! Felírt antibiotikumot.

Kicsit megnyugodtam,mert azt hittem van valami komplikácio.

De szerencsére rendben van minden.

Megbeszéltük hogyan tovább ,felirt vizsgálatokat amit majd el kell végezni.

Aggodom,szomorú vagyok.

2012. máj. 14. 20:31
 9/10 anonim ***** válasza:
Felírnád, hogy milyen vizsgálatokra küld? Nekem volt 2 miss ab-om fél éven belül és nem küldött sehova, mert már van egy kisfiam! Azért én szeretném kivizsgáltatni magam!
2012. máj. 15. 15:59
 10/10 annyaa válasza:
Engem sem küldtek el semmilyen vizsgálatra és jó lenne tudni mire lenne szükség,hogy később tudjunk újra belevágni!!
2012. máj. 21. 06:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!