27 napom van még szülésig idáig dolgoztam táppénzre menjek vagy szülési szabira melyikkel járok jobban anyagilag vagy ugyan az az összege mindkettőnek?
Figyelt kérdés
2009. jún. 25. 15:42
1/4 anonim válasza:
A kettő összege között nincs lényeges különbség. Ha a kereseted alapján max. gyedre vagy jogosult, akkor célszerű táppénzre menni, és csak a szülés napjától igényelni a tgyást.
2/4 anonim válasza:
nem nagyon értek hozzá de a táppénz az a mostani kereseted 80 majd a 70 %-a lesz.A tgyást pedig a múlt évi kereseted alapján fogják számolni,tehát az mindenképpen több mint a táppénz.én a helyedben szülésire mennék.
3/4 anonim válasza:
15:47-es vagyok.én most táppénzen vagyok és kiszámolták nekem előre hogy mennyi lesz a tgyásom és lényegesen magasabb lesz a táppénzemnél,ezért irtam amit irtam.
4/4 anonim válasza:
A táppénz, tgyás és gyed alapja mindig a jogosultság évét megelőző év átlagkeresete. Aki az idén szül, annak ugyanabból az átlagkeresetből számolják a táppénzét és tgyását is, ezért nem lehet a kettő között nagyságrendbeli különbség. Aki csak jövőre szül, annak a táppénzét a tavalyi, a tgyását az idei átlagkeresetéből számolják, ez okozhat nagyságrendbeli eltérést. A táppénz, tgyás bármennyi lehet, nincs összegbeni felső korlátja, a gyed nem lehet bruttó 100.100,- Ft-nál több. Ezért akinek magas az átlagbére csak aszülés napjától érdemes tgyásra menni, mert akkor 28 nappal hosszabb ideig lesz magasabb összegű ellátásra jogosult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!