Ez mit jelent a táppénznél?
"legalább kétéves, folyamatos biztosítási jogviszony esetén a táppénz összege a munkabér 70 százalékáról 60 százalékára, ennél rövidebb biztosítási jogviszony esetén a bér 60 százalékáról 50 százalékára csökken"
Tehát ha még csak egy éve dolgozom(első munkahely) akkor nekem csak 50%jár. Előtte fősulira jártam, az beleszámít a két évbe? Ha a besorolási alapbérem(így van a bérpapíron)87.000 akkor ez után jár a táppénz vagy a pótlékok is beleszmítanak(akkor kb. 100.000 a bruttó bérem) Bocsi a sok kérdésért!
eddig neked 60% tp járt volna, most ezt csökkentették 50%-ra.
beleszámítanak a pótlékok, mert átlagkeresetet néznek.
Ez nem a 2009. júl. 1-je után teherbeeső nőkre vonatkozik???
Nekünk még a 70%-ot számoljáj és 180nap biztosított munkaviszony kell hozzá. Vagy rosszul tudom?
A táppénznél eddig is számított, hogy mennyi biztosított jogviszonyod volt a táppénz előtt.
Csak az kapott 70%-ot akinek megvolt a 2 év. akinek nem az csak 60%-ot kapott eddig is. Most minden táppénzt csökkentettek 10%-al. Most nyáron lép ez érvénybe!
Ez minden táppénze vonatkozik, nem a kismamákra.
a 100% üzemi is 90% lesz!
Na, miért lettem lepontozva?
A táppénzre vonatkozó szabályok aug 1-től lépnek életben, tehát idén nyáron, ahogy írtam!
Természetesen csak azokra a táppénzkere - nem terhesekre - aki aug 1 után kerülnek táppénzes állományba!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!