Ezen a képen egypetéjű ikrek, vagy kétpetéjű van? Nem tudom eldönteni.
Biztos, hogy kétpetéjűek!
Két méhlepény és két burok van.
Lehetnek egypetéjűek is. Az, hogy egy vagy két magzatburok ill. méhlepény alakul ki, attól függ, hogy a fejlődés melyik pillanatában történt meg a pete kettéválása. Ha nagyon korán, akkor 2 méhlepény és 2 burok alakul ki. Ha kicsit később, akkor csak a burok lesz kettő. Ha még később, akkor egy, közös burok lesz. És ha még ennél is később,akkor sziámi ikrek lesznek.
Ha jól emlékszem, akkor ezt a National Geographicos Élet az anyaméhben - Ikrek c. filmben magyarázták így.
Nagy valoszinuseggel ketpetejuek, mert ket mehlepeny van. Viszont van egy olyan fajtaja az egypeteju ikreknek, ahol ket mehlepeny van, azt viszont csak a szuletes utan lehet megallaitani, hogy egypetejuek-e vagy ketpetejuek azok az ikrek, akik kulon mehlepenybol taplalkoztak. Ez nagyon ritka, igy majdnem valoszinu, hogy ketpetejuek, de nem 100%.
Nekem egypeteju ikerfiaim vannak, de nekem csak egy mehlepeny volt, igy tuti volt, hogy egypetejuek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!