A párom azt mondta, nem akar tőlem gyereket, mert van egy betegségem, normális ez a dolog?
Hát, az orvos azt mondta, nem műt meg mert életveszélyes.
Annyi a problémám hogy állandóan fáj a fejem, meg görcsöl..de ezt a problémát egy kettő helyrepofozná egy babóca, legalábbis, nem lenne időm a betegségre figyelni.
Igen, fájdalom és rosszullétek mellett, de élhetek ezzel
Annyit fűzött hozzá az idegsebész, hogyha folyamatosan romlik az állapotom akkor műt meg..de addig elvagyok, folyamatosan orvoshoz járok..vagyis olyan negyed-fél év gyakorisággal
Azért egy ilyen agyi ciszta elég komoly dolog. Arról nem beszéltetek az orvossal, hogy egy esetleges terhesség, szülés milyen hatással lehetne rá? Mert azért a terhesség bár nem betegség), de nagyon komoly megterhelés a szervezetnek, lehet, hogy esetleg provokálná a cisztát, ami növekedésnek indulhatna? Vagy a szülés következtében megrepedhet? Ilyen problémával az sem biztos, hogy pl. császározható lennél.
A másik, amin el kell gondolkodni: mekkora az esélyed, hogy a későbbiekben nem rosszabbodik az állapotod? Gyakorlatilag folyamatos életveszélyben élsz? Ha igen, akkor én nem biztos, hogy vállalnék gyereket a helyedben.
Azért ez elég komolyan hangzik...lehet a párod attól fél hogy súlyosbodik rosszabbodik az állapotod vagy megműtenek és történik valami ő meg egyedül marad a babával.
Nem azt mondom hogy a két dolog ugyanaz mert nyilván nem, de egy közeli ismerősünknél a csajszinak aneurisma volt a fejében (érelváltozás) nem tudtak róla és kapott egy agyvérzést, pár hónapig még élt aztán meghalt 29 évesen!!!! Maga után hagyva egy 5 hónapost.
Persze tudom, nem lehet így élni hiszen bármikor történhet bárkivel bármi, de lehet a párod is ismer ilyen sztorit és ez tartja vissza.
:( én mondtam neki, hogy mindent megtennék, hogy babánk legyen.
Amíg nem derült ki a betegségem, mindig hajtogatta ő is a baba témát, viszont mostanában ha szóba kerül , alig hümmög ...:((
Úgy tűnik, én vagyok a kivétel.
Én nem vállalnék így gyereket. Ha esetleg meghalsz, egyedül marad a gyerekkel. Megértem, hogy ezt nem szeretné. Főleg hogy ha te vagy a nő, akkor a terhesség alatt rosszabbodhat az állapotod az ezerféle változás miatt.
Én apa nélkül nőttem, szóval lehet ezért gondolom így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!