Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, mennyi ideig voltatok...

Anyukák, mennyi ideig voltatok táppénzen szülés előtt, mennyi pénzt kaptatok erre, illetve tgyásra és gyedre?

Figyelt kérdés
2012. máj. 2. 19:29
 1/7 anonim ***** válasza:
Én 2011 márciusában szültem- lehet, hogy azóta már változtak a táppénz szabályok.... Én magas vérnyomás és méhnyakrövidülés ill. hematóma miatt már félidőben otthon voltam (4 és fél hónapos terhesen). Nekem a munkahelyem TB kifizetőhely, mivel a hétvégére is fizetnek táppénzt+ adózás más, így nem sokkal kaptam kevesebbet, mint a fizetésem. (10%-al kevesebbet) De úgy tudom, hogy változtak a táppénszabályok. TGYÁS is kb. annyi volt, mint a fizetésem. GYED -em nettó 100.000 (ez a maximális GYED adójóváírással együtt, én ezt megkaptam, mert az átlagnál többet keresek.
2012. máj. 2. 19:38
 2/7 anonim ***** válasza:

A kérdésedre adott válaszokból milyen információt szeretnél megtudni? Mivel mindegyik ellátás jövedelemfüggő, így nem feltétlenül lesz olyan válasz, ami a te esetedre is igaz lehet:)

MIndegy, én februártól július közepéig (szülésig) voltam táppénzen, táppénzt 140 ezret, tgyást 164 ezret, gyedet pedig 130200-at kaptam.

2012. máj. 2. 19:40
 3/7 anonim ***** válasza:
jól írja az előző válaszoló- jövedelemfüggőek ezek az ellátások. GYED összege maximalizálva van.
2012. máj. 2. 19:45
 4/7 anonim ***** válasza:
nem voltam táppénzen és maxmális gyedet kapok
2012. máj. 2. 19:48
 5/7 anonim ***** válasza:

3 hetet voltam táppénzen az elején, mert hánytam és ügyfélszolgálaton dolgoztam.

A 36. héten kivettem 2 hét szabadságot majd megigényeltem a TGYÁS-t. Ez 165 körül volt.

Most max GYED-et kapok.

2012. máj. 2. 20:14
 6/7 anonim ***** válasza:
az igen jó nektek. évek óta dolgozom jelenleg eladóként 8 órában és minimállal vagyok bejelentve. én még a felét sem fogom kapni annak amit ti kaptatok....60.000 ftos fizum a ti ellátásotoknak még a felénél is kevesebb... :(
2012. máj. 3. 17:26
 7/7 anonim ***** válasza:
Én tavaly szeptemberben szülten és márciustól táppénzen voltam mert bevéreztem.Előtte a fizum nettó családi kedvezménnyel együtt 90 ezer volt.Táppénz az kb 73 ezer volt.A tgyásom az annyi volt mint a fizum.A gyedet nem tudom mert elöszőr múlt hónapban kaptam de akkor kaptam meg a kompenzációt is és így azt nem tudom mennyi lesz.De remélem hogy 75-80 között kapok majd.
2012. máj. 3. 21:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!