Szeretnék takarítónőt? Hogyan kezdjem?
Jelenleg egy 4 éves és egy 2 éves kislányom van. Most várom a harmadikat. Mellettük 8 órában dolgozom, ahogy a férjem is. Egyszerűen már nincs energiám a ház rendbentartására is :-(
Mi kisvárosban élünk, és nem is a gazdagok táborát erősítjük. Férjem bruttó 170 ezret és én bruttó 140 ezret keresek. Hitelünk nincs.
Anyósomnak mikor felvetettem, hogy ismer-e valakit (mert én nem itt éltem ezelőtt, csak 2 éve költöztem ide), akkor egyenesen lehurrogott, hogy egy nő csak annyit vállaljon amit, el tud látni.
És ha találok valakit, hogy működik? Addig takarít, amíg nem vagyunk otthon hétköznap? Vagy hétvégén, amíg mi pihenünk egy kicsit?
Vagy tényleg ez csak úri kiváltság lehet :-(
Kiírhatod a helyi boltba is.
Szerintem kezdésnek ha normál nagyságú házatok van akkor elég heti 3 órában.
Mondjuk szerintem a legjobb pénteken délelött (persze elöször megmutatod neki mit hogyan), mert akkor hétvégére nektek tiszta lakás van. vagy hétfön délelött, de akár hétfön és pénteken, ahogy neked ez anyagilag bele fér.
heti 3 órába bele fér, egy portörlés+összeporszívózás+felmosás és fürdö átmosása, esetleg a konyha áttörlése. amit tehetsz hogy elötte este össze rakodsz a közös helyiségekben így nem kell a ti dolgaitokat külön elpakolnia, a gyerekeknél meg eygszerü legyna a játékokat bele dobálni 1-1 dobozba.
gondold végig mire is kellene, és mennyit fizetsz neki.
nyugodtan kiírhatod a helyi boltba hogy 2 gyerekes család keres heti 3 óráa takarítónöt.
Kösz a kimerítő választ. Ettől okosabb lettem :-(
Ettől függetlenül ment a zöld kéz.
Felejtsd el, hogy úri kiváltság. Igenis eljöhet az az idő, amikor ki kell mondani, hogy nem tudunk egyszerre 3 helyen maradéktalanul helytállni (munka-gyereknevelés-háztartás).
Ez tipikusan bizalmi 'állás', semmiképp sem keresnék pl. újságban.
Szerintem a heti-kétheti 1 alkalom elég, nekünk 2 hetente jön a hölgy, aki takarít, hétköznap 8-14-ig van ott (amíg mi dolgozunk, ill. a gyerkőc bölcsiben), órabérben. Mindig előre megbeszéljük, hogy mikor jön (egyébként ápolónő, így legtöbbször az ő beosztásához igazodunk).
Próbálj kolléganők, játszótéri ismerősök között érdeklődni.
Köszi második :-D
És szerintetek ez nem égő? Mert itt a GYK-n is mindenki lenézi a takarítőnős anyukákat :-(
Manapság nagyon sokan alkalmaznak takarítónőt, csak nem szokás beszélni róla, mert még mindig valamiféle úri huncutságnak tűnik.
Többféle megoldási lehetőség létezik. Szüleimhez kéthetente vasárnaponként jár egy hölgy, aki a nagyobb munkákat végzi, és olyankor ott is ebédel. A kisebb feladatokat elvégzi a család. Másokhoz hetente 1-2 alkalommal jár takarítónő, jellemzően hétköznap, amikor a háziak nincsenek otthon, de ez egy elég bizalmi dolog lehet, mert gondolom, ilyenkor van kulcsa.
Ne szégyelld magad miatta, nem kell mártírnak lenni és ezer felé szakadni, hogy utána idegbeteg legyél, és semmi örömöt ne leljen benned a családod, de ilyen témában ne az anyósodtól várjál tippeket, ő pont egy olyan korban élt, amikor ez nem volt szokás.
Mindenképp kell segítséget keresnem. Anyósom csak ugat, de hogy 1-2 órát vigyázna a lányokra, amíg én esetleg otthon haladok valamire....
Azt hiszem tényleg nem a pletykákkal, hanem a saját családommal kell törődnöm.
Köszönöm
Békés megye :-D azon belül is egy kistelepülés :-D Tehát elég furán néznek az emberre :-D
Itt az a normális, ha 6 hetes terhesen elmész táppénzre, szépen letöltöd otthon az idődet. Lehetőleg úgy szülöd a 3 gyereket, hogy 3 évente, hogy 14 évig otthon lehess főállású anyaként stb.
Valahol megragadtak a '70es években :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!