Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kell nyugtát adnom akkor ha...

Kell nyugtát adnom akkor ha piacon szeretném eladni családom kinőtt ruháit?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 26. 08:08
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem. Azt hiszem van egy összeghtár, ameddig ha eladod a saját használt dolgokat, nem kell adózni, nyugtát adni róla.

gondolom nem címkés darabok, hanem tényleg használt, abba a kutya sem köthet bele!

Én is kiszoktam menni a piacra a lányom használt ruháival!

2012. ápr. 26. 08:25
 2/5 anonim ***** válasza:

Nálunk van egy zsibi. Ott szerdán és szombaton vihetik ki az eladók a régi cuccaikat. Az asztalhoz jegyet vesznek, de én még soha nem láttam, hogy nyugtát adnának. Hisz nem vállalkozók, nem foglalkozásszerűen adják el a cuccokat, nem rendszeres a jövedelem. Van viszont vállalkozó, aki ebből él, az ad nyugtát,vagy blokkot, de szerettem volna neki odaadni néhány cuccomat, ha már ott áll, adja el. Arra viszont azt mondta, nem árulhatja így, mert az szabálytalan.

A netes oldalakon sem ad semmilyen bizonylatot az eladó, ott is csak az üzemeltetőnek fizet némi díjat a forgalma után, pedig ezt már valaki nem csak arra használja, hogy a család kinőtt, megunt dolgait árulja. Szerintem nem kell nyugtát adni, ha nem rendszeres a jövedelem, nem adózol utána. De azon sem csodálkoznék, ha igen. Hisz volt, amikor az ápolónő hála bonbonja is adókötelesnek lett volna kikiáltva.Nem a józan ész dönt ilyenkor.

Nekünk volt vagy 20 tő köszméténk, leszedtük, be akartuk vinni az átvevőbe, hát vállalkozóit kellett volna hozzá kiváltani - egy évben egyszer terem a ház melletti kertben a köszméte. Így apám rajta hagyta a fán a termést, következő évben kettő híján kivágta az összes fácskát. Az a kettő elég magunknak. Legalább nem kell permetezni, metszeni, oltani,locsolni, leszedni.Tehát ezt a pár kiló gyümölcsöt is be kellett jelenteni, nyugtázni.

2012. ápr. 26. 08:26
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2012. ápr. 26. 09:08
 4/5 anonim ***** válasza:

Szerintem nem kell.

Melyik piac?

2012. ápr. 26. 11:14
 5/5 A kérdező kommentje:
Hát Szigethalomra gondoltam.
2012. ápr. 26. 15:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!