Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Amelyik gyerek abba nő bele,...

Amelyik gyerek abba nő bele, hogy a szülei külön élnek, milyen mintát visz tovább az életében?

Figyelt kérdés

Mondjuk már 1 éves korában elválnak a szülei így nem is emlékezhet, milyen az ha anya-apa szeretik egymást.

Vagy milyen neki az, ha a szülei nem voltak házasok, nem is sokat voltak együtt, de azóta a szüleinek már boldog kapcsolatuk van külön-külön, esetleg házasok. Mi van ha a szüleinek a későbbi házasságából gyerekek lesznek, ilyenkor nem gondolja a korábbi gyerek, hogy neki miért nem jutott szülőpár, esetleg az övéi miért nem házasodtak össze? Mi van ha rájön, hogy ő csak becsúszott gyerek, de ettől sem maradtak együtt a szülei, viszont látja hogy mondjuk a testvéreit előre tervezik, várják.

Bármilyen tapasztalatra kíváncsi vagyok!

2012. ápr. 24. 12:45
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Nálunk mamáék váltak el először. /anno a 90 es évek elején/ Nagynénémék rá 10 évvel. Unokanővéremék /nénje lánya/ nénje válása után 2 évvel. Apáék még nem váltak azóta se tesómék se unokabátyámék. Tehát nálunk mindkét végzetből van. Van, hogy ugyanúgy végződött de az ellenkezőjére is volt példa. De ha jól tudom sose volt ebből problémájuk.
2012. júl. 26. 14:09
 12/12 anonim ***** válasza:
Szerintem minden a kommunikáción múlik. A lényeg, hogy őszintén el kell magyarázni, hogy miért alakult így, persze az adott életkornak megfelelően. Például egy 3 éves gyereknek azt válaszolni, ha erről kérdez, hogy anya és apa már nem puszilkodva szerették egymást... Mire nagyobb lesz érteni fogja a miérteket. Valamint nem szabad rosszat mondani a másik szülőről. Nekem ez lesz a taktikám, meg a remény, hogy ennek ellenére is boldog ember lesz a fiamból:)
2012. júl. 26. 20:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!