Egyedülálló anyukák! Mennyi pénzt kell beosztanotok egy hónapban, hogy jöttök ki belőle?
Elválunk, és egyedül maradok a kisfiammal. Ezen már nem tudok változtatni. Jóval kevesebb lesz így a jövedelmünk, ezért érdekel, hogy ti mit hogyan tudtok beosztani, mire elég a bevétel.
Most kiszámoltam, hogy ha minden számlát, a kisfiam ebédjét, gyógyszereit stb. kifizetek, akkor egy hónapra kettőnknek marad 72000 forintunk.
Azt nem akarom, hogy Neki le kelljen mondania bármiről:(
A 72e nem sok, de kettőtkre simán be lehet osztani. Ráadásul azt írtad, hogy a kisfiad ebédje is ki van már fizetve. Akkor szinte csak hétvégére kell neki meleg kaja. Magadnak is próbáld úgy rendezni, hogy nem eszel mindennap húst pld. Tudom, már minden drága, de a kaján elég jól lehet spórolni.
Én is egyedül fogok maradni nemsokára két gyerekkel és már agyalok. Ha a munkám megmarad, nagy baj nem lehet. Meg van apjuk is a gyerekeknek...
Na látod, lehet eddig kellett volna spórolni.
Nekünk a férjemnek hihetetlen fizetése van, még is sporolunk, és ha 2 vaj amit szeretünk abbol az olcsót veszem meg. habár én sem veszek rossz dolgot, de csinálok házikassza könyvet, és minden egyes kiadásunkat bele írom, majd hónap végén összesítem, melyik számlánkon mennyi plussz van, és mire mennyit adtunk ki.
Természetesen olyan delikátaesz üzletekben is vásárolunk, ahol egy egy szalámi kisebb vagyon, ez a luxus része, de bizony a mindennapi dolgokat meggondolom mire mit adok ki.
ez a pénz nem rossz 2 före. Nem kell minden hónapban ruhát venni, gondold végig ha jön a nyár mire kell és pl 2 hónapot tegyél félre a te és a gyerek nyári ruháira, de nem kell minden tescos túrán egy halom dologgal haza menni.
nekünk van ruha bevásárlásos hétvégénk, mikor egy kisebb vagyont költünk a család ruházkodására. ez kb minden negyedévben van és közte csak ha nagyon kell veszünk ruházatot.
van külön eltett pénz pl mosógépre, ha elromlik (már 10 éves), akkor ne kelljen lekötött pénzt kivenni.
annyi mindenen lehet spórolni, úgy hogy közben mindent ami normális és fontos neked megveheted, csa nem kell butaságra kiadni.
ja és még egy te is ember vagy és a gyerekedet tartsd egyenlö félnek. ez azt jelenti hogy ne vedd meg neki a nike cipöt ha magadnak nem tudod ugyan ezt megvenni. ha magadnak aldiban veszed a cipöt akkor neki is. egyenlö felek vagytok, és azért te ne éhezz mert neki téliszalámit adsz.
Ha ránk négyünkre maradna ennyi pénz, nagyon boldog lennék.... kettőnek bőven elégséges, kicsit takarékoskodni is lehet belőle ! Csak fel kell majd állítanod egy fontossági sorrendet és meg kell barátkoznod azzal, hogy lesz a korábbiakhoz képest, amiről le kell mondanod.
Most elmondom, hogy a férjemnek van netto 120 ezres jövedelme, + kb 30-at szed össze feketén így-úgy havonta. Én a főállásommal max 80-at szoktam hazahozni, a másodállásomból max 20-at. Ez 230-250 ezer /hó.
Ebből lejön nyáron 70 ezer rezsi, télen még 30-50 e a fűtés és 135 ezer lakáshitel. Minden tartalékunk elfogyott már és gyakorlatilag a nagymamák adományaiból élünk. A hitelt kiváltani nem tudjuk, a lakástól megszabadulni nem tudunk, nagyikhoz se mehetünk hogy mondjuk ezt kiadnánk. Állandó jelleggel jobb munkát keresek, de nagyon kilátástalan, a férjem elzárkózik a külföldi munkától, én meg míg ennyire kicsik, nem akarom itt hagyni őket (3.5 és 2 évesek). Plusz mindehhez jön még, hogy teljesen megromlott a házasságunk, de elválni az anyagiak miatt nem tudunk, egyszerűen nem tudnám hogyan eltartani a gyerekeimet. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!