Rengeteg hangyánk van, mivel irtsam ki? 35 hkm
Nálunk is bejött a BioKill :-)
34 hkm
Nálunk hatásos a BioKill. Mi gyerek mellett használjuk.
Ha felmosok, azután is hat. A hangyák épp előjönnek, de egyből elpusztulnak. (többször kell használni a porszívót)
Mezőgazdasági boltban veszem.
Régebben (mikor még nem volt gyerek), mi is ilyen fehér port használtunk. A nevét már nem tudom, de a boltban biztos ismerik.
Szia!
Nekem a bórax jött be, és a cukros víz...
Kombináltam kicsit a megoldásokat, amiket olvastam, de bejött végül!
1. Bórax-ot kiszórni, a hangya behordja a fészekbe, és elpusztul mind!
2. Cukros víz. Én vajkrémes doboznak a tetejébe tettem, és úgy tettem ki oda, ahol járkáltak a hangyák, és szépen bele is fulladtak! :) Máz állagú volt. Azért tettem "alacsony falú" edénybe, mert úgy vettem észre így könnyebben megtalálják (de lehet, csak türelmetlen voltam)
Úgy kombóztam az egészet, hogy kiszórtam a bóraxot egy kis kristálycukorral keverve, plusz szórtam egy picit a cukros vízbe is! Meg egy pár csepp vanília aromát. Így aki kijött, és nem kezdte el behordani a bóraxot a fészekbe, az belefulladt/beleragadt a cukros löttybe!
Távol tartásra nálam a levendula illóolaj volt jó! Ahova cseppentek belőle, oda nem megy a hangya!
Amúgy ma rámászták egy fél zacskó chipse, én meg gyanútlanul belenyúltam... Nagyon mérges lettem rájuk, de hát ez van! Hoztam is a fegyvereimet!
Remélem segítettem!
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!