Textilpelus fehérítés, hány fokon, mivel mossam? Nem
koszosak, csak a 3 éves lányom után frissítés
céljából a picinek.
A mosószerhez tegyél egy csomag szódabikarbónát és ne használj öblítőt. szárítsd napon. Ha öblítőt használsz, a ruhák a hajtások mentén besárgulnak tároláskor.
2012. ápr. 20. 09:46
2/11 A kérdező kommentje:
EZ NAGYON TETSZIK MA KI IS PRÓBÁLOM, KERÜLNI AKARTAM A KLÓROS VEGYSZEREKET !!!! KÖSZÖNÖM
Egyébként meg nem kell betegesen ragaszkodni a hófehérséghez, meg h semmiben ne legyen folt se. Az anyukák hajlamosak fröcskölni a vegyszert, ha arról van szó, ha babaruha foltmentes legyen.
2012. ápr. 20. 09:49
Kaptunk 30db-ot használtan. Én egy vödörbe öntöttek félig vizet, abba fél flakon fekete flakonos hipot, ázott benne fél órát, majd bedobáltam a mosógépbe, 60 fokon kimostam, majd mégegyszer, nem volt Hipo szaga, hófehér lett mint az új! Sokszor fehérítőztem, mert volt hogy azt tettem a nyakába előke helyett, vagy azzal töröltem a száját, és a barack, cékla, alma, spenót aimán nem jött ki belőle.
Egyébként meg nem kell betegesen ragaszkodni a hófehérséghez, meg h semmiben ne legyen folt se. Az anyukák hajlamosak fröcskölni a vegyszert, ha arról van szó, ha babaruha foltmentes legyen.
Na, már van is egy vegyszerfröcskölőnk:( Fél liter hipó...Atyaég..!
2012. ápr. 20. 09:50
Én is szoktam hipózni, folttisztítót használni, én is "vegyszerfröcskölő" vagyok.
És igen, én is olyan hülye anyuka vagyok, aki a gyerekét szereti foltmentes ruhákba járatni, a fehér legyen fehér, ne koszlott szürke.
A textilpelusokat hipóba és kis mosószer keverékébe áztatom, 60 fokos mosás, tökéletesen tiszta és fehér. Nem marad benne semmi, egy jó mosógépnél ez nem is lehet kérdés.
2012. ápr. 20. 10:08
2012. ápr. 20. 10:10
Én nem azt mondtam, h koszlott szürkébe kell járatni, hanem azt, h feleslegesen ne pocsoljunk a vegyszerekkel, mert ártalmas. A babának is, ha vegyszer marad a ruháiban. Nem beszélve arról, mennyi vizet szennyezel össze fél l hipóval. A víz tisztítása költséges. Lehet már vegyszerek nélkül is fehéríteni. Lehet, h nem lesz vakítófehér, de koszlott szürke sem.
Ezzel most mi rosszat mondtam?
2012. ápr. 20. 11:42
Szódabikarbóna, 90 fokon tuti fehér. Ha foltos, akkor viszont én is "fröcskölöm" a wanish-t. :)
2012. ápr. 20. 12:16
Kapcsolódó kérdések: