Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha olyan anyagi helyzetben...

Ha olyan anyagi helyzetben lennél, hogy nem jelentene gondot sok gyerek felnevelése, akkor hány gyereket szülnél?

Figyelt kérdés
Én olyan 5-6-ot szerintem bevállalnék, ha lehetne, imádom őket :)
2012. ápr. 19. 07:39
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Nálam ebben a kérdésben a kor és az egészségi állapot számít leginkább, és persze az, hogy apának mi a véleménye.

Ezen kívül van még egy nagyon fontos tényező: a megosztott figyelem kérdése, vagyis hogy hány gyermeknek tudok teljes értékű, kellő energiával és türelemmel rendelkező édesanyja lenni. Mert a sokadik gyermeknek ugyanúgy szüksége van a gondoskodásra, mint a legelső, talán már egész nagy gyermeknek vagy kamasznak a korának megfelelő figyelemre, nevelésre. Ezt egy bébiszitter nem adhatja meg. (én is voltam bébiszitter valaha, és most nekünk is van... ő csak vigyázni tud a gyermekre, a nevelés és a szülői szeretet átadása nem az ő része!)

Két gyermekünk van, ikrek. Tudom, milyen mindenből duplán adni. Anyagi helyzetünket, életkorunkat és egészségemet figyelembe véve döntöttünk amellett, hogy jöjjön majd még egy baba, de a negyedik már csak akkor, ha nagyon jönni akar.

Szóval az anyagi biztonság szerintem távolról sem jelenti azt, hogy na akkor hozzánk jöhet egy focicsapat is...

2012. ápr. 19. 10:12
 12/15 anonim ***** válasza:
Én most várom az ötödiket :)
2012. ápr. 19. 10:21
 13/15 anonim ***** válasza:

Egy fiam van és néha úgy érzem ő is sok. :) Nem vagyok az a türelmes fajta és a dackorszakát éli épp (3 éves).

De mikor épp nyugodt vagyok én is és bújok és szeretgetem, érzem az illatát, mélyen a szemébe nézek, megszorítgatom... úgy imádooom.... szóval ha az anyagiakkal minden rendben lenne, én szerintem akkor is max 3 gyereket vállalnék.

2012. ápr. 19. 13:21
 14/15 anonim ***** válasza:
Teljes mértékben egyet értve a 10:12-es válaszoló minden gondolatával, én négy gyermeket vállalnék 3-4 év különbséggel. Kettő gyermekünk van, egy fiú és egy lány, én még szeretnék egyet 4-5 év múlva, de a férjem nagyon elzárkózik. Ők hárman vannak testvérek, nagyon kicsi korkülönbséggel születtek, van egy bátyja és egy húga. Mindig arra panaszkodik, hogy rá, a középsőre, sose figyelt oda senki. Nincs is valami jó viszonyban a tesóival, illetve azt mondanám, hogy olyan közönyösek egymás iránt.
2012. ápr. 19. 16:51
 15/15 anonim ***** válasza:
Inkább az egészségi állapotomtól függne, 2-t szeretnék igazán, de 3-nál semmiképp nem többet. Nincsenek jó tapasztalataim a 3-4 vagy több gyerekes anyukákkal. 2 gyerekest még általában türelmesnek, nyugodtnak látom a buzsokon (persze vannak kivételek), 3 fölött már csak a zsörtölődést, "ne csináld!"-okat, üvöltést hallom (persze itt is vannak kivételek).
2012. szept. 18. 17:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!