Ha olyan anyagi helyzetben lennél, hogy nem jelentene gondot sok gyerek felnevelése, akkor hány gyereket szülnél?
Nálam ebben a kérdésben a kor és az egészségi állapot számít leginkább, és persze az, hogy apának mi a véleménye.
Ezen kívül van még egy nagyon fontos tényező: a megosztott figyelem kérdése, vagyis hogy hány gyermeknek tudok teljes értékű, kellő energiával és türelemmel rendelkező édesanyja lenni. Mert a sokadik gyermeknek ugyanúgy szüksége van a gondoskodásra, mint a legelső, talán már egész nagy gyermeknek vagy kamasznak a korának megfelelő figyelemre, nevelésre. Ezt egy bébiszitter nem adhatja meg. (én is voltam bébiszitter valaha, és most nekünk is van... ő csak vigyázni tud a gyermekre, a nevelés és a szülői szeretet átadása nem az ő része!)
Két gyermekünk van, ikrek. Tudom, milyen mindenből duplán adni. Anyagi helyzetünket, életkorunkat és egészségemet figyelembe véve döntöttünk amellett, hogy jöjjön majd még egy baba, de a negyedik már csak akkor, ha nagyon jönni akar.
Szóval az anyagi biztonság szerintem távolról sem jelenti azt, hogy na akkor hozzánk jöhet egy focicsapat is...
Egy fiam van és néha úgy érzem ő is sok. :) Nem vagyok az a türelmes fajta és a dackorszakát éli épp (3 éves).
De mikor épp nyugodt vagyok én is és bújok és szeretgetem, érzem az illatát, mélyen a szemébe nézek, megszorítgatom... úgy imádooom.... szóval ha az anyagiakkal minden rendben lenne, én szerintem akkor is max 3 gyereket vállalnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!