Ha nem szeretnétek gyereket a pároddal soha, akkor simán meg mernéd mondani ha rákérdeznek mások, vagy inkább hazudnál nekik valami olyat, hogy neked/nektek soha nem lehet? Csak, hogy ne tűnj önzőnek?
Majd egyszer sok sok év múlva rájössz a dolgokra,hogy hiába van autód meg házad és egy rakás pénzed akkor sem boldog az életed mert egy valami hányzik majd belőle a gyerek!És lehet mire erre ráébredtek akkor meg már késő lessz!Nem is értem hogy fordulhat meg az emberek fejében ilyen!
23 éves 2 gyerekes anya!!!!
Mi 10 éve élünk együtt a párommal.Már a kapcsolatunk kezdeténél megbeszéltük,hogy nem vállalunk gyereket.A rokonoknak, barátoknak sem hazudtunk soha.Nem akarunk és kész.
Néha rákérdeztek,hogy miért? Erre csak annyit mondtunk,hogy anyagilag nem engedhetjük meg magunkat(és ez is igaz)
De 10 év alatt már senki nem kérdezgeti,elfogadták,hogy nem lesz baba..
Én is megmondanám. A Ti életetek.
Miért kell rögtön valakit "téríteni"? Ha nem akar, az ő döntése. Nekem is van. Ez meg az én döntésem. Ennyi.
Engem akkor néztek hülyének, amikor kiderült, hogy a páromnak egy fiatalkori kemoterápiája miatt nem lehet gyereke, én mégis hozzámegyek, lemondva a gyermekről. Hozzá kell tenni, hogy magam sem szeretnék különösebben gyereket, nem volt ez akkora hatalmas lemondás. Akkor folyamatosan jött az agitálás (még csak nem is a család részéről), hogy meg fogom bánni, hülye vagyok, ennyire nem szerethetem. (miért nem?????)
Nos, együtt vagyunk 20 éve, nem bántam meg, mi ezt az életet választottuk. Ha megkérdik, nem magyarázkodom, nem akarunk és kész.
Senkinek semmi köze hozzá. Ha önzőnek tart, menjen a fenébe, vagy szüljön helyettünk még hármat.
off elnézést
az utolsó válaszolótól szeretném megkérdezni, hogy ha vki kemót kapott, akkor neki soha az életben nem lehet gyereke? mondjuk a kezelés után 10-20 évvel sem? és ha véletlenül teherbe ejt egy nőt, aki nem tudja hogy az illető ilyen kezelést kapott?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!