Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Igaz, hogy aki álláskeresési...

Igaz, hogy aki álláskeresési (munkanélküli) járadék v. segély ideje alatt megy szülni az a TGYÁS-ra igen, de GYED-re már nem lesz jogosult?

Figyelt kérdés
Az OEP állítólag azzal indokolja, hogy csak biztosított személy kaphat GYED-et. Aki álláskeresési ellátásban részesül, annak az anyasági juttatások igényléséhez szüneteltetni kell azt a jogviszonyt a Muü.kp-ban. Attól fogva viszont nem biztosított többé, ergo TGYÁS még igen, de GYED már nem jár neki. Létezhet ez?!
2008. ápr. 16. 18:13
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat, mint kérdésem időpontjából kiderül, azóta már túl vagyok árkon-bokron ez ügyben...

Pont érintett lettem az új szabályozásban és bizony sokáig csak bizonytalanságba és hümmögésbe ütköztem minden hivatalnál. Aztán az OEP-nél volt egy nagyon kedves hölgy, aki megsúgta -mert akkor még nem volt nyilvános-, hogy mit kell tennem: a Tgyás lejárta előtt néhány napra (akár 1-re is) aktiválni kell a munkanélküli ellátást, hogy ebből a státuszból meg lehessen igényelni a Gyedet akár már a köv. naptól. Így már jár. De ezt csak sok huza-vona után tették egyértelművé.

Szóval azóta már javában "élvezem" a Gyed áldásait (most lesz 17 hónapos a kislányom) és ha nem csal a megérzésem, lehet, hogy már megint kutakodnom kell, hogy hogyan tudom ismét igénybe venni a Tgyást jövő júniusban... :) Aztán a persze a Gyed kérdése és időtartama ismét felmerül, különös tekintettel arra, hogy ez a retek szoclib kormány rajtunk akar spórolni.

2009. szept. 29. 22:30
 12/13 anonim válasza:
Sziasztok! Feleségem év végén fog valószínűleg szülni, viszont szerződése lejár már nyár elején. Ha utána elmegy munkanélkülinek, és kapja az álláskeresési járadékot, amikor szül, akkor szerintetek jogosult lesz-e GYED-re? Másik kérdésem, hogy az álláskeresési járadék megállapításánál, ha 2 év 3 hónapos munkaviszonya volt, akkor ennyi időnek (hétfő-vasárnap) az 1/5-ig kapja-e a járadékot, vagy csak a ledolgozott munkanapok (hétfő-péntek) 1/5-ig?
2010. ápr. 14. 22:24
 13/13 anonim ***** válasza:
Jogosult lesz mindenre, úgy tudom,mert én is hasonló helyzetben szültem. Az álláskeresésit 6 hónapig és utána még 3 hónapig kapja.
2010. ápr. 21. 19:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!