Hogy értessem meg anyámmal, hogy csak azért mert használt ruhát adok a gyerekeimre, attól még csinosak?
2 ovis gyerekünk van.
Szépen, csinosan járatom őket. Mindig dicsérik őket, hogy csinosak.
A ruháikat cipőiket a teszveszen, turiban, babaruhabörzén szerzem be.
Anyám folyton azzal jön, hogy ő vesz nekik rendes szandit, új ruhákat, hogy legyen rendes cuccuk.
Én viszont sajnálok több ezret kiadni egyetlen pólóért, csak mert új, ráadásul még nem is márkás, hanem kínai:(. Szebbeket veszek turiba...
Sok veszekedésünk van emiatt, mert nem érti meg, hogy amit én veszek, nemcsak olcsó, de jó is.
Szerinted?
Vegyen, ha akar, újat, de a legjobb lenne, ha együtt mennétek el vásárolni, és akkor te választhatnád ki a ruhákat.
Nem tudom, milyen póló kerül több ezerbe, én a Lidl-ben, Tescoban, C&A-ban, Takkóban szoktam a gyerekeknek vásárolni. Abban mehet dokihoz, látogatni valakit.
Utcára, játszótérre, mamához, oviba meg mehet a használt ruha. Ha a nagyfiam ruháját adom a kicsire, az is használt, nem? Ráadásul pont a héten volt, hogy gyerek elesett, nadrág kiszakadt. Agyvérzést is kaptam volna, ha valami jó nadrág lett volna rajta. Én örülök, ha kapok használt ruhát bárkitől, ráadom a gyerekre, bizományiba is szoktam járni. Egy gyerekruha annyiba kerül, mint a felnőtté, aztán igen hamar tönkreteszi, kinövi. Főleg tönkreteszi, ha már óvodás. És a használt nem csúnya attól még, senki sem a felmosórongy-állagú ruhákat veszi meg a gyerekének a börzén, sok szép csinos ruhát lehet kifogni, főleg, amiket ünnepre hordott a gyerek kb. egyszer és már ki is nőtte.
Én rengeteget turizok a kislányomnak és csupa szép dolgot veszek neki. Minek adnék ki feleslegesen több pénzt, ha ugyanolyan, sőt jobb minőséget tudok olcsóbban venni. A spórolt pénzt meg rá költhetem, ennivalóra, pelusra, stb.
A helyedben felöltöztetném őket valami csinos, mamád által még nem látott használt ruciba és megkérdezném mi a véleménye, most vettem újan. Ha elalél, hogy milyen szépek, "látod kislányom mennyivel jobb ez, mint a használt" szöveggel, na akkor megmondanám neki, hogy honnan van. Ezután hátha magába száll. Ha nem, akkor engedd el a füled mellett amit mond, és hagyd, hogy ő vegye az új dolgokat, te pedig, amit te akarsz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!