Szoptatós anyukák, akik híznak! Hogyan szerezhetném vissza régi alakomat?
Pont én vagyok én is, azzal a különbséggel, hogy én 20! kg-t szedtem fel magamra. Amit most próbálok, az a szobabicikli. A szabályok ugye azok, hogy ne legyen izomlázad (savas lesz a tej, vagy mi), valamint, hogy elvileg azért nem szabad fogyni, mert a méreganyagok átjutnak a tejbe. Ezt a részét nem igazán értem, hiszen aki simán a szoptatástól fogy, annak sem lesz tele méreganyaggal a teje... Na mindegy. Szóval, szobabicikli. Nem tudom ismered-e ezt a fajta fogyási módszert. Lényege, hogy fel kell tornászni a pulzusszámot a zsírégető tartományba, és végig ott tartani. Tehát nem egy őrült tekerésről van szó, hanem egy egyenletes tempójú biciklizésről. Én úgy kezdtem, hogy első nap csak negyedórát tekertem, két nap múlva 20 percet, majd 30-at, stb most járok 1 óránál és minden másnap ülök fel. Így mozgok is és pihenek is. Ami még fontos, hogy ennél a módszernél, ha jól csinálod, nincs izomláz! Függetlenül adtól, hogy mennyire edzetten állsz neki. Valamint érdemes tudni, hogy a zsírégetés az első félóra után indul be (addig is hatásos, mert nem engedi a zsírt beépülni, de félóra után a "tartalékhoz" nyúl.). Mondjuk úgy szoktam kinézni, mint aki zuhany alól jött ki, de utána nagyon jó! És tényleg nincs izomláz! Szóval, én most ezt próbálom, remélem segít, mert már hányok magamtól...:( Ja, ami borzasztó benne: a fenekem úgy fáj közben és utána, mintha kékre-zöldre verték volna...de férjem szerint az első pár hét után hozzászokik a terheléshez és már nem fogom érezni.
Még valami: ha tényleg forma szerint csinálnád, akkor érdemes venni pulzusmérő órát, és szerintem a boltban segítenek kiszámolni Neked a zsírégető tartományodat (pl 120 és 140 között kell tartani a pulzust, hogy "égjen a zsír"). De egyébként ezt a fajta fogyást nem csak biciklivel, hanem más módszerrel is el lehet érni, lényeg, hogy egyenletes legyen a terhelés.
Amúgy két éve én csináltam már ezt a fajta biciklizést és tényleg bejött! Szóval sok sikert! :)
Előző vagyok. Megtaláltam a számolási módszert:
"A hasznos pulzus tartomány ismerete és betartása azért fontos, hogy a megnevezés (zsírégető, állóképességi) alapján választott edzés a kívánt eredményt hozza!
A hasznos pulzus tartomány, azaz a célzóna kiszámítása a következőként történik:
220-életkor = 100%-os pulzus határ.
Ezen belül:
* 65-75%-ig zsírégető
* 75-85%-ig állóképességi."
Szóval, én pl 28 éves vagyok és eszerint a számolási módszer szerint bicikli közben 125 és 145 között kell tartanom a pulzusomat. 125 alatt hatástalan, 145 felett pedig fenáll az izomláz esélye.
Még annyit szerettem volna mondani, hogy ezenkívül én egy hideg étkezésre nem fehér kenyeret, hanem pászkát eszek. Egy másik szoptatós anyuka ismerősöm ajánlotta, neki is bejött. Jó adag szénhidrátot megspórolok. :)
szia!
Én visszafogytam, de mi pl sétálunk délelőtt és délután is lányommal...ettől nem lesz izomlázad- nem is biztos, hogy fogysz tőle rögtön de hosszútávon jo a sok séta szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!