Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Visszamenjek dolgozni, hogy...

Wartburg353s kérdése:

Visszamenjek dolgozni, hogy segítsek az anyósomon?

Figyelt kérdés
A dilemma következő: anyósom ott fogja hagyni a munkahelyét, mert már túl megerőltető neki. Nem akar másik munkát keresni, inkább sógoromnak segítene a gazdaságban. Abból viszont nem lesz annyi jövedelmük, hogy megéljenek. Azt szeretné,hogy menjek vissza én dolgozni, ő meg kapná a gyest a fiam után, meg azon felül még valamennyit adnánk neki havi szinten. Szeretnék segíteni rajta,de olyan jó lenne még itthon a gyerekkel. Olyan a munkám, hogy lenne nap, amikor hajnalban elmennék és csak este fél 8-kor érnék haza, éjszakázás is van, alig lehetnék vele. Szerintetek mit tegyek? A férjem azt mondja, rám bízza a döntést, de jobb szeretné, ha kihasználnám a 3 évet. Úgy érzem, nagyon nehéz dönteni.
2012. márc. 28. 22:14
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Biztos nem mennék vissza.Az hogy anyósod mit-hogy-miért csinál,az az ő dolga,te miért változtatnál bármin is miatta?
2012. márc. 29. 08:40
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Mennyi idős a kisfiad? ki vigyázna rá, amíg te dolgozol?

Egyébként meg én nem is értem az ilyen jellegű családokat. Hogy gondolhat anyósod komolyan egy ilyen kérést? És te miért érzed úgy, hogy nehéz a döntés?

Én apámmal dolgozom a családi vállalkozásában. Mikor terhes lettem, sokat gondolkodott, mi lesz hogy kiestem a melóból. Közben úgy alakult, hogy egy darabig még vissza se megyek, mert kis korkülönbséggel jött a második.

Minden ismerősnek panaszkodik, hogy "nem ez volt a terv" de soha nem kezdett el ötletelni, hogy mondjuk mi lenne, ha anyum maradna otthon a gyerekekkel, ő kapná a gyest, én meg mennék vissza melózni...mert ő tiszteletben tartja, hogy most egy más életszakaszban vagyok, és a kicsi 3 éves koráig itthon leszek.

2012. márc. 29. 08:54
 13/17 anonim ***** válasza:
hasonló cipőben járok, csak nekem édesanyámról van szó :( és még annyi a különbség hogy neki csak 6 hónap kellene a nyugdíjig és ő szeretne dolgozni, csak mindenhol közlik vele hogy a kora miatt sajnos nem alkalmazzák. viszont ő nem kérne plusz pénzt meg semmit, és igazából nem is akarja hogy így legyen én szeretnék neki segíteni. csak nálunk az a gond hogy ő elég messze lakik. az én helyzetemben belemennék, de a te sztorid kicsit más. nem tenném meg a helyedbe...
2012. márc. 29. 09:39
 14/17 anonim ***** válasza:

Amellett hogy gyest kapna a gyereketek után még elvárna tőletek is egy x összeget? Miért, te kapsz tőle, hogy az unokájára vigyázól 24-ből 24-et (nem ahogy ő lenne vele, max 12 órát)?

Vicces.

Kizárt dolog, hogy visszamenjek, csak hogy anyósnak könnyebb legyen. Elég sunyi a véncsaj...

2012. márc. 29. 13:29
 15/17 anonim ***** válasza:
Tisztázni kellene a fogalmakat. Az anyósod nem a gyereked, hogy te tartsd el, és nem az édesanyád, hogy ilyen áldozatot hozzál érte. Ha jó értelmezem nincs egészségügyi akadálya annak, hogy továbbra is a munkahelyén dolgozzon. Természetesen nagyban megkönnyítené az életét, ha otthagyná a munkahelyét, a gazdaságban segítene valamit, kapná a gyest, és még pénzt is adnátok neki. Számára ez lenne a megvalósult menyország. Ne haragudj, de te vagy maga Szűz Mária, ha aszisztálsz az elképzeléséhez.
2012. márc. 29. 21:38
 16/17 anonim ***** válasza:

Besz@rás..még a gyesen felül te fizess neki.:)fizessen neki a sógorod,akinek melózni akar!!!

Neked ki fizet plusszba a gyes mellé???

Hát komolyan a hajam égnek áll,pedig egyébként a hátsómig ér:)

A 3 év a tiéd a babáddal!

Ez nem is kérdés!!!

Remélem nemet tudsz mondani!!!

2012. márc. 29. 22:25
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, megerősített. A kisfiam másfél éves lesz májusban, és nagyon szeretek vele itthon lenni. Anyósom még csak 50 éves, tehát sok lenne neki hátra a nyugdíjig, de fájnak az ízületei meg a dereka. Sógorom a kisebbik gyerek, még csak most kezdi a gazdálkodást, ami jövedelem esetleg lesz, azt vissza kéne forgatnia, ezért félő, hogy nem élnek majd meg. Én is úgy gondolom, hogy anyósomnak kéne inkább másik munkát keresnie, de azt mondja, úgyse sikerülne. Amiért egyáltalán elgondolkoztam a dolgon, az, hogy a férjem családjában nagyon sok volt mindig is a konfliktus a családtagok között, és én maximálisan békepárti vagyok, nem akarom, hogy a gyerekem egy széthúzó családban nőjön fel. Tehát sokszor olyanra is rábólintok, ami nincs ínyemre, a békesség kedvéért. Viszont anyósomra nem szívesen bíznám a gyereket, a higiénia se az igazi náluk, meg a fiacskám igen fürge, nekem is épp elég futkosni utána. Múltkor egy bugyipelenkát kellett volna ráhúznia, de a gyerek elszaladt előle, és odapisilt a sarokba, szóval nem bír vele. Meg a nevelési elvei is egészen mások, mint a miénk. Viszont tényleg szeretem az anyósomat, mert életvidám, kedves, jószívű, csak kicsit könnyelmű, de mindenkinek van hibája. Nagyon sajnálom, amikor kétségbe esik, hogy mi lesz velük anyagilag, általában nekem panaszkodik, és olyankor úgy érzem, nekem kéne segítenem rajta. Azt se akarom, hogy megsértődjön. De tényleg a gyerekemmel akarok maradni. Előbb-utóbb úgyis vissza kell mennem a munkahelyre, épp elég lesz akkor megoldani, hogy mindig legyen vele valaki. A férjemmel egy helyen dolgozunk, talán megoldható, hogy egymást váltsuk, de így is marad pár óra az utazás miatt, amikor egyikünk még nem ért haza, a másik meg már elment. Ezt még nem tudom, hogy fogjuk áthidalni, minél később, annál jobb.
2012. ápr. 5. 19:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!