26. hétben járok, idáig munkanélkülin voltam, ami sajnos ápr.8-án lejárt. Hogyan tovább?
Jót kérdezel...
Szerintem nem jár neked semmi támogatás a szülésig.
Sajna én is majdnem ilyen helyzetbe kerültem.
Menj be a tbhez, ott tudnak tuti pontosat mondani.
A tbt csekken kell fizetned, menj be az apeh-hoz és ki kell tölteni egy adatlapot, meghatároznak egy havi összeget és azt mindig befizetni, majd szülés után ha gyest kapsz (mert gondolom azt fogsz, ha nincs munkád) akkor meg ki kell jelentkezni.
Úgy lenne szerintem értelme bejelentetni magad, ha kapnál fizut is, mert táppénzt és gyedet csak 180 nap munkaviszony után kapsz, ami ugye nem lesz meg. De lehet hogy a táppénzbe beleszámolják a munkanélkülit is , ezért mindenképp menj be a tbhez és érdeklődj ott!
Ne hagyd magad, minden lehetőséget használj ki!
Az önkormányzat is ad valami támogatást a rászorulóknak, érdeklődj ott is, milyen feltételekhez van ez kötve!!
szia ha sikerülne bejelentetned magad valakivel akkor jogosult vagy a gyedre ez 100% és az össszege elvileg az akkor bejelentett után számolják ki tehát ha valaki bejelent 138000ft bruttó keresetre akkor megkapod a max gyedet 80000ft körül. de a jogviszonyod ne szüntessétek meg a szülés után sem még egy évet mindenképpen maradj bejelentve
aki bejelent őneki semmi kötelezettsége csak a könyvelőjének kell inden hónapban lejelenteni téged.
tehát az össszeg nem biztos ( de valószínű) a többi igen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!