Az oviból és az iskolából ahova a gyereked jár el lehet
hozni az ebédet (mindenkinek)?
* rosszindulatu (bocsanat az elgepelesert)
2012. márc. 22. 17:32
22/26 A kérdező kommentje:
Kedves 20-as! Köszönöm. Alapjáraton nagyon nyugodt ember vagyok. Nehéz kiborítani. Az igazságtalanságot nem szeretem és nagyon nehezen viselem. S ha ilyennel találkozom akkor is szóvá teszem, ha engem nem érint. Sajnos itt már, különösen abban a régióban ahol én élek magyar magyarnak farkasa. Sajnos sokan csak arra várnak, hogy legyen kit okolni a vélt vagy valós gondjukért. S ha ők attól jobban érzik magukat, mert itt névtelenül ismeretlenül lehúznak, sértegetnek valakit, hát legyen. A kérdés kiírásakor tisztában voltam azzal, hogy lesznek rosszindulatú válaszok is. Arra viszont nem számítottam, hogy ennyi. Tudtam, hogy nem szeretik a szegényebb réteghez tartozókat, de hogy ennyire nincs empátia mások felé még engem is meglepett.
Sajnálom, hogy így jártál!
Iskolában dolgozom, nálunk sem lehet hazavinni az ingyenesen étkezőknek az ebédet. Az ok az, hogy nem látják biztosítva azt, hogy a gyerek eszi meg az ebédet. Félre ne érts, nem azt mondom, hogy te megennéd a gyermek elől! Én is sok olyat ismerek, akiknél ez még gondolatban sem fordul. Viszont sajnos vannak olyanok, akiknél ez nem így működik. Emiatt hozták meg ezt a szabályozást, mert nem kivételezhetnek a jólelkű szülőkkel.
2012. márc. 22. 18:18
24/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Ez így természetesen érthető. Nem is lenne vele bajom, ha az óvodában ez így lenne kiírva. A kiírás arról szól, hogy senki sem viheti haza az ebédet. Ha azt írják ki, hogy ezért meg azért az ingyen étkező gyermekeknek nem lehet elvinni, akkor csöndben maradok. Azt sajnos tudom, hogy sok helyen nem úgy használják fel az ingyen juttatásokat ahogyan kellene. Bár az ovinkba nem járnak ilyenek a városunkban gyakori a visszaélés. Bizony a városunkban minden gyerekről be kellett mutatni az anyakönyvi kivonatot, mert visszaéltek a nagycsaládosoknak járó kedvezményekkel. Beírtak három gyermeket, hogy megkapják a rendszeres gyermekvédelmit, vagy éppen a féláras étkezést az óvodában. Ez nekem ugyanilyen felháborító.
Sokan tanulhatnának tőled, ahogy kezeled a nehéz embereket, bántó válaszokat. Türelmes vagy és érthető is. Sokan csak leírták a bántó és kioktató választ, de fogalmuk sem volt a helyzetről, csak belekapaszkodtak egy szóba.
A válaszom, hogy én ugyanilyen stílusban megbeszélném az óvónővel, ha az ő hatásköre, ha nem akkor az igazgatóval, hogy mi a helyzet. Ezen a napon elfoglaltak vagytok, nincs lehetőséged főzni, szeretnéd elhozni az ebédet, ami ott van. Szerintem meg fogják engedni.
2012. jún. 5. 08:42
26/26 A kérdező kommentje:
Ebben a tanévben már nem jártam ki, mert nagyon sokat volt beteg a gyerkőc így jóformán az ovi felé sem mentünk. A következő ovistanév meg még odébb van. Lehet, hogy jövőre már nem fog járni a rendszeres gyermekvédelmi támogatás (a gyerekek után járó adókedvezmény talán éppen annyit emel a férjem fizetésén, hogy túllépjük). Így akkor majd féláron étkezik majd. A féladagért azért betegség esetén majd beállok. ;)
Kapcsolódó kérdések: