Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az oviból és az iskolából...

Az oviból és az iskolából ahova a gyereked jár el lehet hozni az ebédet (mindenkinek)?

Figyelt kérdés
Nálunk az óvodában azok akik ingyen étkeznek, nem hozhatják el az ebédet. Ez azért érdekes, mert a papíron ami kint van az van írva, hogy senki sem hordhatja azt el. Na most ez azért érdekes nekem, mert aki ingyen ebédel, annak az önkormányzat kifizeti, tehát neki is járna. Ráadásul aki ingyen kapja elvileg rászorul. Szóval ez így negatív megkülönböztetés? Itt már az emberi jogok sérülnek, vagy csak én látom így?
2012. márc. 22. 07:48
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
69%

Ebédeljen az oviban a gyerek és kész. Mi a baj ezzel? Miért kéne hazahordani.

Nekem is jár a gyermekvédelmi, de megsem fordult a fejemben, hogy ebéd előtt elhozzam a fiam és vele együtt az ebédet is. Ha mondjuk hirtelen megbetegszik,akkor elhozhatom az aznapi ebédet , de tovább nem.

Gondolkozz el rajta, ha a rászoruló szülő (aki mondjuk nem is tud főzni) miért akarja hazavinni a gyereket és vele együtt az ebédet?? Mi a garancia arra, hogy azt az ebédet a gyerek eszi meg és nem a család többi tagja? A legbiztosabb ha oviban étkezik , hisz az az ebéd a gyereké!!!!!!!!!!

Nincs ezzel semmi baj. Egyen az oviban!

2012. márc. 22. 11:36
 12/26 anonim ***** válasza:
51%
Ha pedig annyira szegények, hogy a gyerek betegsége idején nincs mit ennie biztos vagyok benne, hogy a helyi családsegítő megoldja a problémát.
2012. márc. 22. 11:38
 13/26 anonim ***** válasza:
43%
Micsoda bunkók vannak itt. Kuss, mert ingyen van? Remélem ti is kerültök ilyen helyzetbe. Csak a gyerekeiteket sajnálnám. És mielőtt kiakadnátok. Én fizetek mindent, de attól még igenis ne a dadus egye meg azt ami valamelyik gyereknek járna.
2012. márc. 22. 11:45
 14/26 A kérdező kommentje:
Kedves 11-es! Sehol nem írtam, hogy ebéd előtt hordom haza a gyermekem. Hetente egyszer járok vele a város másik végébe foglalkozásra. Aznap szerettük volna elhozni az ebédjét(amit nem szoktak lehúzni). A másik óvónéni előző héten amikor státusz vizsgálatra és oltásra mentünk olyan kedvesen fölajánlotta, hogy adjuk be az ebédhordót és vigyük el az ebédet. Tehát először nem én kérdeztem rá, hogy elvihetem-e. Nálunk, ha a gyerek megbetegszik, aznap (amikor lehúzni nem tudják) sem adják oda az ebédet. Attól, hogy éppen nem fizetek érte még a gyerekemnek járna. A fene a kis potyázó hatéveseket! Ezt ugye nem gondolja senki komolyan? Annyira érezni, hogy amikor az embernek megváltoznak az anyagi körülményei akkor az emberek is megváltoznak körülötte. Én örülnék a legjobban, ha nem lenne szükségünk a gyermekvédelmi támogatásra. A gyermekvédelmi támogatás régen 13 évvel ezelőtt (még nem volt gyerekem mielőtt valaki azt hinné hogy 13 éve veszem igénybe), havi rendszeres pénzbeni juttatást jelentett. Ebből ugye be lehetett fizetni az intézményi étkezést. Mivel sokan nem hordták a gyermekeiket óvodával vagy ha ment is a gyermek az étkezését akkor sem fizette ki a szülő, átszervezték. Ezért lett az intézményi étkezés ingyenes és a rendszeres pénzbeni juttatás megszűnt. Tehát a cél az volt, hogy minden nap egyen a gyerek meleg ételt.
2012. márc. 22. 13:19
 15/26 anonim ***** válasza:
36%

Itt van a tévedés:

"Tehát a cél az volt, hogy minden nap egyen a gyerek meleg ételt."

A CÈL nem az, hanem, az, hogy: "Tehát a cél az volt, hogy minden nap egyen a gyerek meleg ételtaz ÒVODÀBAN."

Ez óvodai szolgáltatás, és csak ott lehet igénybe venni. A dadákat sem rendelheted haza, hogy segitesn felöltöztetni a gyereket, mert az oviban az a dolga....

2012. márc. 22. 13:28
 16/26 anonim ***** válasza:
64%

Nem tudom miért kaptál ennyire ellenséges válaszokat. Én semmiféle ingyen élést nem látok ebben. Miért zavar valakit, hogy egy kisgyerek 5. nap is megehetné az ingyen ebédet. Hisz az adagja ott van. Nem venné el senki elől.

Szép kis világot élünk. Gratulálok a rosszindulatú válaszadóknak. Gondolom a kérdező is jobban örülne, ha nem szorulna rá erre a támogatásra.

Nem látom be, hogy az aki saját maga fizeti be, akkor miért viheti el? Az ebéd ára így is úgy is rendezve van.

Szerintem nálatok jogos, ha valaki hazaviheti, akkor vihesse más is.

2012. márc. 22. 13:44
 17/26 anonim ***** válasza:

11-12-es vagyok. Én nem is azt írtam, hogy Te hazahordod, hanem egyszerűen választ írtam a kérdésre. Egyébként amit te írsz az tényleg bunkóság az ovi részéről, hisz egy napról van szó. ez nagy szemétség tőlük, hogy nem adják. De nem így tetted fel a kérdést. Én hosszú távú étel hazahozatalra értettem. Teljesen más megvilágításba került így a kérdésed.

Ami megvan rendelve azt haza kéne engedniük hozni. Nem értem. Nálunk pl szabályosan rossz néven veszi ha mondjuk hétfőre megbetegszik és ugye akkorra megvolt rendelve a kaja, de nekem pl nincs kedvem lázas gyerekkel visszabicajozni az ebédért. Majdhogynem kinéznek, mert nem hozom el délben az ebédet.

Viszont több napra itt sem engedik hazahozni az ebédet, azt hiszem 2 nap a max.

Egyébként nem volt rossz ötlet, hogy nem pénzbeli jutattást adnak. Mi egy hátrányos helyzetű térségben lakunk és ismerek nem egy olyan családot aki egyből elszórja a családit (cigire, piára). Ha nem lenne a gyereknek ingyen az étkezés megkockáztatom, hogy éhen maradna szegény.

2012. márc. 22. 13:49
 18/26 anonim ***** válasza:
49%

szerintem nincs itt rosszindulatú válasz.

Hosszú távon ne hordja haza az ebédet, a gyerek egye meg az oviban!!!!! Ha hazaviszi,nem biztos, hogy a gyerek pocakja telik meg tőle. Ne vegye senki magára, de sajnos van ilyen egy bizonyos körben.

Egy-egy napra viszont igenis engedniük kéne, ha már megvan rendelve!

Harmadrészt ha az egyik nem viheti haza, ne vihesse haza a másik sem! Vagy fordítva, ha az egyik hazaviheti akkor a másik is hadd vihesse!

Olyan helyzetben vagyok én is, nekünk is jár a gyermekvédelmi!

2012. márc. 22. 13:53
 19/26 A kérdező kommentje:

15! Eltévedtél.Nem kértem, hogy jöjjön el a szakács és a konyhás néni főzni hozzám. Házhoz szállítást sem kértem.

Sajnos igen, van néhány rosszindulatú válaszadó a kérdésemre. Az embereket irritálja, ha valaki gyermekvédelmi támogatást kap. Ha még az is kiderül, hogy nagycsaládos akkor pláne. Egyébként amióta így vagyunk tudom, hogy ki az igazi barát. Ha valaki nehéz helyzetbe kerül a rokonok is elmorzsolódnak.

2012. márc. 22. 14:52
 20/26 anonim ***** válasza:
43%

Kedves Kerdezo!

Csodalom a birka turelmedet,hogy tobbedszer is nyugodtan es szepen elmagyaraztad a karogo,kotekedo nepsegnek a helyzetet.

A rosszngulatu valaszolok: szegyeljetek magatokat!!! Igy neki rontani valakinek...

(Es meg mielott valaki feltelezne,hogy ingyenelo vagyok azelott elmondom,hogy kulfoldon elunk atlagon feluli korulmenyek kozott.)

2012. márc. 22. 17:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!