Névválasztásnál fontos szempontnak tartod, hogy a nektek tetsző keresztnév (nevek) mennyire gyakori (ak) mostanában?
Köszönöm a válaszokat. Számomra mindegyik hasznos volt, mert erre voltam kiváncsi.
A kislányunk egy nem gyakori nevet kapott, egy átlagos nevet, viszont ez nincs benne a tavalyi vagy azelőtti évi legkedveltebb 100 névben.
Most fiúnk lesz. Olyan fiúnév tetszik, amit már gyakrabban lehet hallani, de a környékünkön csak egy fiút hívnak így, ő meg már 14 éves.
Már egyszer válaszoltam, de azért most zárójelben megjegyezném, hogy amik most ritka névnek számítanak, azoknak a jelentős része NEM számít totál ismeretlen névnek, sőt, valaha nagyon is gyakoriak voltak. Én pl. erősen gondolkodom rajta, hogyha egyszer lányom is lesz, akkor legyen-e a neve Márta (így hívják a nagymamámat is). Egyáltalán nem gyakori név jelenleg, mégsem ufó név.
Viszont biztos, hogy nem nevezném a lányomat Larának, és nem azért, mert csúnya név, hanem mert mostanában rengeteg gyerek kapta ezt a nevet. Lehet rám azt mondani, hogy feltűnési viszketegségben szenvedek, nem izgat, egyszerűen engem zavarna, mert más téren is vagyok annyira kreatív, hogy ki tudjak találni valamit, ami másoknak kevésbé jut eszébe, de attól még ízléses, elfogadható.
miért furcsa? fel fog nőni az a gyerek, és akkor lesz fura a "kis aranyos " név.
annak, aki írta, hgy mik a nem gyakori, de nem is különleges nevek pl: Zita. nem túl gyakori, de nem is kérdeznek vissza, hogy mi van? vagy Helga, Olga, Cecília, Izabella.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!