Névválasztásnál fontos szempontnak tartod, hogy a nektek tetsző keresztnév (nevek) mennyire gyakori (ak) mostanában?
Kislányom sem kapott egyedi nevet, de abban is biztos voltam, hogy nem adok olyan nevet, ami manapság nagyon gyakori.
Az hogy nem gyakori nevet kap, még nem jelenti, hogy extrán furcsa lesz a neve. Annyi név van, ami szép és mégsem gyakori nagyon.
Úgyhogy igen, nekem fontos volt, hogy túlzottan gyakori nevet ne adjak.
Nem.
Egyrészt ha tetszik,akkor nem érdekel ,hogy hánynak van még ugyanolyan neve.Nem célom,hogy UFOnak nézzék,hogy bemutatkozik valahol.Másrészt gyorsan változnak az aktuális divatosabb nevek,lehet ,hogy 5-6-10 év múlva már a most rikának titulált nevek lesznek a gyakoriak és vica versa.
Ezek szerint egy név vagy gyakori vagy ufo név?
Köztes megoldás is van. Én olyat kerestem.
Nekem fontos volt.
Amúgy meg a gyakori nevek valóban változnak évek alatt, ugyanúgy mint az "ufo nevek", úgyhogy pár év múlva azokra sem fog senki furcsán nézni.
Látom -a pontozás alapján- megjelent egy gyakori név rajongó.
Én örülök, hogy nem adtam tucatnevet a gyerekemnek. Valóban nem ettől lesz egyéniség, de legalább a neve más lesz mint a többinek.
Alíz és Inez
Nem érdekel kinek tetszik vagy nem tetszik. Annyi, hogy nem túl gyakori nevek. De nem érzem őket feltűnőnek vagy különlegesnek.
Én nem különleges nevet akartam, amitől mindenki sokkot kap, csak annyi, hogy a legnépszerűbb nevek nekem általában nem tetszenek.
Lányom Anett. Fiam Andor.
Jelenleg nem gyakori nevek, viszont nem is érzem feltűnőnek őket.
Én találtam több olyan nevet is, ami mostanság nem mindennapos, de mégsem sérti a fület.
Vannak gyakori nevek, amik tetszenek, de a rokonságban, a családi és baráti körben is sok olyan nevű baba született, ezért úgy gondoltam inkább nem választom azokat.
Viszont nem kritizálom őket, hogy miért olyan nevet adtak a gyerkőcnek...és ők sem kritizálnak minket. Csak itt a gyiken van ebből mindig közfelháborodás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!