Mit tudok tenni, ha a munkáltatóm megpróbál minél több kellemetlenséget okozni nekem (TGYÁS és GYED ügyintézés)?
Próbáld kicsalni tőle a munkáltatói igazolást a TGYÁS intézéshez. Ha ez sikerül, akkor nyert ügyed van, mert személyesen is beviheted az okmányokat az OEP-be.
Mi ezt tettük tavaly a férjemmel..
Az első babánál én intéztem ill. rendes volt a könyvelő, megcsinált mindent és le tudtam adni, de azóta már új könyvelő van, akinek megtiltották ezt.
A főnököm csak addig volt rendes, megértő és gyerekbarát, amíg nem volt úton a gyerek utána már azonnal pénzéhes, ingyenélő k*-nak titulált (a tgyás és a gyes idejére jár szabadság és így szerinte meglopom a céget...).
Az OEP hivatalból fog intézkedni. Ha megvan a munkáltató,akkor kicsikarja belőle az igazolást,így vagy úgy!
Nekem nem volt elérhető a munkáltató,mert "55" cím volt megadva,de a Munkaügyi Bíróság megmondta hogy valójában hol kell keresni az ipsét...
Nekem majdnem 5 hónapomba telt úgy,hogy jeleztem előtte,hogy a munkáltató nem elérhető!
Amit tenned kell,ha továbbra is makacskodik a főnök,hogy amikor az igénylést beadod,egy levélben mellékelten leírod a szituációt! Bár elég lassú az ügyintézés,de ha a munkáltató,a cég megtalálható,akkor az OEP megszerzi a munkáltatóit! (nekem a munkaszerződésem,meg a bérpapírjaim kellettek ahhoz,hogy lássák,hogy még munkaviszonyban állok-bár az enyém nem szokványos eset, a vége nem úgy alakult,ahogy vártuk... de ez már más kérdés)
Egyébként fenyegetheted a Munkaügyi Bíróság bevonásával! :-)
Sok sikert!!
Boldog babavárást,könnyű szülést és egészséges kisbabát!!
Üdv: 3 lányos
Köszönöm a válaszaitokat!
Igen, ő is ezt az időhúzást szereti eljátszani, aztán persze lassacskán csak beküldi a papírokat 5-6 hónap alatt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!