Ti mit tennétek a helyemben? Eléggé el vagyok szomorodva
(bővebben lent).
Figyelt kérdés
A családunkban (elég sok egyéb betegség mellett) van egy úgy nevezett anyagcsere betegség. A bátyám és a nővérem is hordozó(azt nem tudjuk, hogy én is az vagyok e). A nővérem párja is hordozó...ebből kifolyólag elég nagy eséllyel lesz beteg a születendő gyermekük. De szerencsére már van egy kislányuk, 3 éves lesz nem sokára..de sajnos ő is beteg. A jó a rosszban, hogy kapott enzimkezelést, és tavaly február 7-én csontvelő transzplantáción esett át( ha minden igaz ezzel egy életre meggyógyult)...nem rég kiderült, hogy nővérem újra várandós(16. hétben van most) és ma kapták meg az eredményt, hogy sajnos ez a baba is beteg. Így meg kell szakítani a terhességet...mivel ez a betegség nem tartható szinten(enzimkezeléssel sem, csak egy ideig), és gyógyítani is csak csontvelő átültetéssel gyógyítható, de csak kb 2 éves korig...nem tudom maximálisan átérezni a helyzetüket...de minket is nagyon megvisel a dolog...kíváncsi vagyok a véleményetekre, tapasztalatokra...előre is köszönöm a válaszokat 16/L
2012. márc. 13. 20:11
1/5 anonim válasza:
de ha a kislány is meggyógyult, ez a baba miért nem gyógyulhatna meg?
őt sem vetették el, akkor ezt a babát miért kell??
2012. márc. 13. 20:26
2/5 A kérdező kommentje:
Miután megszületett kb 1 évre rá derült ki. Előtte nem tudtunk az egészről semmit. Hát igen, egyszerűnek hangzik...csak nagyon nem az. A csontvelő átültetés nem biztos, hogy 100%-os sikerrel jár, és alapból nagyon kockázatos folyamat. Ha erre nem kerül sor/nem jár sikerrel, akkor az enzimkezelés csak a testet védi meg a leépüléstől, az az agyat nem, tehát akkor az illető szellemileg teljesen leépülne, és tizen-huszon évesen halna meg. Plusz unoka húgom eddig is rengeteg mindenen ment át, és nagyon nem tenne neki jót, ha az Anyukája hónapokon át távol lenne tőle. El sem tudom képzelni milyen lehet egy már nem is embriót elveszteni...pedig még csak 16 éves vagyok
2012. márc. 14. 10:46
3/5 A kérdező kommentje:
*nemet és kort is írjatok légyszi:)
2012. márc. 14. 15:08
4/5 anonim válasza:
Nagyon sajnalom,ami a csaladoddal tortenik. Tudnod kell hogy nagyon keves embernek adatik meg, hogy egeszsegesen elje le az eletet. Az a 24 het, ami hatra van, nagyon sok es nem biztos hogy elve szuletne a baba. Gondolom noverednek beleegyezeset kell adnia a magzat elhajtasba, tehat neki kell dontenie a gyereke jovojerol. En is 16 hetes terhes vagyok es en addig hordanam a babat, amig el.
31/no
2012. márc. 14. 16:09
5/5 A kérdező kommentje:
Nővérem már döntött, elengedi a babát...de nagyon nehéz most neki(nekik). Szíve szerint nem tette volna, de az eszére hallgat. Nem szeretné később a csontvelő átültetésnek kitenni a babát...nem szeretné, ha szenvedéssel kezdje az életét, és ha mégsem sikerülne az átültetés, akkor azt, hogy nagyon betegen, fiatalon haljon meg.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!