Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha 2 év után gyes helyett...

Ha 2 év után gyes helyett mennék dolgozni, jár utánam valami támogatás?

Figyelt kérdés
2011. januártól kaptam fél évig tgyást, azóta gyeden vagyok, jövőre viszont már csak gyest kapok, így gondolkozok, hogy el kellene mennem dolgozni. Úgy néz ki, hogy vissza is vennének a volt munkahelyemre, de ahhoz kellene valami támogatás. Régebben volt start kártyám, és azt mondta a könyvelő, hogy ha gyesről visszamegyek dolgozni, ismét jogosult leszek rá, de így is meg fogom kapni, ha a gyes helyett megyek dolgozni, vagy meg kell várnom, hogy lejárjon a gyes, és csak akkor?
2012. márc. 13. 13:22
 1/5 anonim ***** válasza:
42%

És csak így akarnak visszavenni?

Nem vagyok 100%-ig biztos, de szerintem, ha határozatlan időre szólt a szerződésed akkor kötelesek visszavenni vagy ha nem akarnak akkor a béredet kifizetni. Persze tudom, hogy ennyire nem egyszerű, de 2 éve amikor én visszamentem akkor a kolléganőmet nem akarták visszavenni. Ő viszont utánajárt és kiderült, hogy kötelező visszavenni vagy fizethetnek. Utóbbit nyilván nem akarták.

2012. márc. 13. 13:28
 2/5 anonim ***** válasza:
42%
A gyerek három éves koráig kötelesek visszavenni. Ne hagyd magad! Azt, hogy ők ezt hogy intézik, nem a te dolgod!
2012. márc. 13. 14:55
 3/5 anonim ***** válasza:
42%
Azaz úgy néz ki, hogy...az kötelező, Munka Törvénykönyve, a gyerek 3 éves koráig nem küldhetnek el. Van start kártya, de az ha jól tudom, az "új belépőknek", szóval aki gyesen van, vagy gyermekgondozáson, és nincs meg a régi munkahelye, vagy a gyes miatt egyáltalán nincs. (korábban megszűnt pl. ), és munkát keresnek.
2012. márc. 13. 15:28
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, de sajnos ez nem ilyen egyszerű, mert én nem onnan mentem el gyesre. Decemberben lejárt a szerződésem, és munkanélkülire mentem, ezután pedig gyesre. Ezért nem köteles visszavenni, de ő mégis visszavesz, ha kap rám valami támogatást, ezért kérdeztem, hogy hogy működik ez:)
2012. márc. 14. 09:02
 5/5 anonim ***** válasza:
42%
Akkor igénybe veheted a start kártyát!Különben a gyest vissza is mondhatod,nem kell,hogy kivárd amíg lejár.Ha arra gondolsz,hogy gyes mellett ki tudsz-e váltani start kártyát,azt nem tudom(de szerintem nem).
2012. márc. 16. 20:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!