Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek romlott a fogamzás...

Szerintetek romlott a fogamzásgátlók megbízhatósága?

Figyelt kérdés
utoljára 10 éve szedtem f.gátlót, elég fiatal voltam és felelőtlen. nagyon sokszor felejtettem el bevenni. volt olyan hogy fél év alatt annyi kihagyott bogyó összegyűlt hogy 1 hónapra elég volt! a barátnőim között is volt aki így járt. de soha nem lett belőle baba senkinél! most meg szinte minden hétre jut 3-4 olyan kérdés amibe az anyuka fogamzásgátló mellett lett terhes.
2012. márc. 13. 11:32
 1/6 anonim ***** válasza:
82%

Nagyon remélem, hogy nem romlott a megbízhatóságuk.

Amire esetleg még gondolok, hogy a hormontartalmuk kisebb, hogy kíméljék a szervezetet, mivel a hormon elraktározódik a zsírban, így jobb, ha kevesebb jut be...így viszont lehet, hogy nagyobb a "hiány" ami a be nem szedett tabletta miatt van.

Szerintem a tabletta mellett teherbe esettek 90%-a volt, hogy elfelejtett bevenni 1-1 szemet, de persze mindig vannak kivételek.

Valahol olvastam egy cikket a fogamzásgátló módszerek megbízhatóságáról és amin megdöbbentem az az, hogy még az sem 100%-ig biztos, ha valaki elkötteti magát.

2012. márc. 13. 11:36
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem romlott az semmit, csak akkor nem olvastál ilyen oldalakat. Akik azt állítják hogy normális védekezés mellett estek teherbe azok nagy része nem mond igazat, csak a felelősséget hárítja.
2012. márc. 13. 12:20
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem romlott, csak így könnyebb valamire ráfogni a dolgot, mert esetleg nem rendeltetésszerűen használták.
2012. márc. 13. 16:56
 4/6 anonim ***** válasza:

Nekem a nőgyógyászom azzal magyarázta, hogy egyes esetekben megváltozik a nő hormonháztartása, és a korábban alkalmazott dózis már nem elégséges.

Pl a saját példám : én szülés után 5 hónappal kezdtem el szedni újra a fogi gátlót (amit előtte két kisebb szünettel 8 éven át szedtem), beszedtem két levéllel, kiegészítőleg gumit használtunk, a doki engedélyével a harmadik levélnél ezt már elhagytuk. Hát nem kellett volna, szinte azonnal teherbe estem. A doki szerint a szülést követően még nem állhatott helye a hormonházartásom, úgymond fogamzóképesebb voltam, mint korábban. Más magyarázatot én sem igen találtam, mivel becsületesen szedtem, soha egy szemet sem hagytam ki, nem voltam beteg, nem szedtem mást ami esetleg gyengítette volna a hatását, nem hánytam mittomén... tehát egyáltalán nem arról van szó, hogy hárítanám a felelősséget, és bizony elég rosszul esik, hogy egyből ezt feltételezi szinte mindenki aki ilyesmiről hall. Nem akartam második babát, ezért védekeztem, és nem hasraütésszerűen, hanem orvosi felügyelettel és tanácsra! Na mindegy. A lényeg, hogy bizony van az úgy, hogy az ember leányának igenis becsúszik a kis cseles. Mások meg, pl minta kérdező, rendszertelenül szedik és mégsem üt be a krach... talán mázlifüggő is. Nekem erre ráment a házasságom, mert apuka nem akarta a kicsit, én meg megtartottam.

2012. márc. 13. 20:59
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem azt írtam, hogy mindenki hazudik. Azt írtam a többség és ezt tartom is. Ha mindenki igazat mondana aki azt állítja, hogy foggátló meg spirál meg gumi mellett esett teherbe és ezeket előírásszerűen alkalmazta, már rég bevonták volna ezeket az eszközöket mert nem érnének semmit.

Természetesen tízezerből egyszer-egyszer megtörténik. De megközelítőleg sem annyiszor ahányszor ezt állítják.

2012. márc. 13. 21:24
 6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, hasznosnak találtam mindegyiket! biztos vagyok benne hogy most már nagyobb felelősséggel szedném a fog. gátlót mint anno, de nagyon félek h most még így is teherbe esnék. van egy féléves kisfiam! nem becsúszott baba. a legnagyobb félelmem h megint teherbe esek, jelenleg óvszerrel védekezünk de szívem szerint 3 használnék egyszerre annyira félek. párom szeretné ha gyógyszert szednék, de én félek h mellette is teherbe eshetek, nem úgy mint régen!
2012. márc. 14. 06:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!