Az a kisgyermek, aki a nagyszülővel tölti javarészt az első éveit, az az anyukáját kinek tekinti?
Itt a környékünkön van 3-4 olyan 1-3 év közötti kisgyermekes család, akiket csak a nagyszülők nevelnek-saját bevallásuk szerint is rendszeresen az esti lefektetést is ők csinálják, szinte a családhoz költöztek ilyen-olyan okból kifolyólag segíteni.
Szóval a nagyszülő hozza-viszi a játszótérre, bevásárolni, egész napjukat a nagyszülővel töltik.
Anyuka vagy tanul vagy pihen vagy dolgozik vagy fene tudja.
De a nap javarészét nem az anyukájukkal vannak ezek a gyerekek.
Ez nem lesz probléma a későbbiekben?
Mindenhol azt olvasom, hogy mennyire fontos az első évek a kötődés szempontjából és mekkora szerepe van ebben az anyukának. Mert a gyerek az anyukájához kötődik leginkább.
Most elhunyt anyukákat ne vegyünk bele
Mit gondoltok erről?
Csak nekem fura ez?
Nem foglalkozom másokkal csak úgy elgondolkodtatott ez a helyzet.
Bár a fiam 2 éves lesz amikor munkába állok, de így is rengeteget volt mamával. Én elkezdtem tanulni(heti 2x), Apa dolgozott, nem volt más, csak Anyu, aki viszont itthon volt. De a heti két alkalmat leszámítva mindig én vittem játszóra, boltba stb. Persze ha akart jöhetett a mama is. Most viszont ő lesz majd vele egész nap. Én nem gondolom, hogy hátrány lehet számunkra, így is én vagyok a minden.
Viszont van itt egy nagypapa, 3 unokája van(10,7 és másfél) A picivel egésznap ő volt, mert anya "munkát keresett" na ez annyit jelentett, hogy elment a kocsmába leülni beszélgetni. Nem ivott, meg semmi, csak "munkát keresett" 2 év alatt kb 3x láttam anyukát.
De van olyan is, akinek 4 gyermeke van, ebből 1-re mindig a mama vigyáz, itt nem tudom, hogy miért van.
És még sorolhatnám itt a szülőket...
Hangsúlyozom, azokról nem szól, akik tényleg dolgoznak és nincs más választás. Itt azokról beszélek, akik lepasszolják a gyereküket a saját kényelmük illetve szórakozásuk miatt. Akik meg tudják pici kortól oldani a babát és munkát is őket tisztelem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!