Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, hogy a csudában...

Anyukák, hogy a csudában tudtok rendszeresen megélni 40-50ezer forintból?

Figyelt kérdés
Nekünk most 70ezer maradt meg a számlák kifizetése után.(kevesebb fizut kapott az ember) Ebből 20ezer már elment gyógyszertárra, volt már nagyobb bevásárlás, jelenleg van 40ezer. És még 20-án a kisfiam 3-ik szülinapja lesz, kéne egy kis ebéd-torta neki. Tudom sokadik kérdés ez, de ti miket esztek, hogy főztök ilyenkor? Hisz bármit főznék, vásárolni kell hozzá. Köszönöm, ha írtok.

2012. márc. 11. 12:35
 1/8 anonim ***** válasza:

A húson tudsz spórolni, vagy pl sokan vesznek palackos vizet, én ezt tök fölöslegesnek tartom és drága is.

Én a kevesebbet, de jobb minőségűt elvet követem.

2012. márc. 11. 12:43
 2/8 anonim ***** válasza:

Üdítő, kekszek, édességek, péksütik, ezeken rengeteget lehet spórolni. Nem kell minden nap húst enni.

Tészta, rizs, krumpli, répa, egyéb zöldségek, én ezekből főzök sokszor.

2012. márc. 11. 12:55
 3/8 anonim ***** válasza:

Mi a kaján úgy spórolunk, hogy nagyon olcsó kaját főzök, sajnos húst ritkán. Főzelék (feltét nélkül!!), tojásos tészta, krumplis tészta. Én elvagyok napokig kockalevesen, vagy borsóleves, zöldbableves, ilyesmi. Májkrémes melegszendvics, tejbegríz, grizes tészta. Ilyesmik.

Húst akkor csinálok, ha pl. akciós tálcás csirkecomb van Tes.co-ban, olyankor egy nagy táclát veszek 599-ért, ezt két napig esszük.

Vagy ha csirkemell, akkor kb. 1000 forintért kilóját.

A kicsi mindent eszik amit mi (másfél éves), de ő kap egy héten párszor a korának megfelelő babakaját is, húsosat, hogy ő azért változatosabban étkezzen. Mindent szeret, imád enni :)

2012. márc. 11. 12:55
 4/8 anonim ***** válasza:

A sokszor kicsit néha jobban bejön, legalábbis nálam. Amíg jártunk a nagybevásárlásokra, sokszor olyan is a kosárba került, ami nem volt fontos, és ez bizony megrúgta a végösszeget.

Mielőtt vásárolni mész, nézz körül otthon. Mid van, mi kell, valóban fontos-e most venni?

Írj listát a vásárláshoz, írj előre heti menüt. A boltban is érdemes körülnézni, pl. ma kifogtam olcsón káposztát (két nagy fej 200 Ft volt), rögtön két fejet vettem, egyikből ma lett káposztasaláta, reszeltem belőle káposztás tésztának, a másik fejet eltettem, a jövő hét folyamán lesz egy töltött káposzta.

Böngészd a netet olcsó ételek után kutatva.

A csirkemáj szokott olcsón lenni, resztelt májnak, májgaluskának nagyon jó.

A rakott ételeket is viszonylag jó áron ki lehet hozni.

Akár az itteni kérdéseknél is rá lehet keresni, sokan írtak már nagyon ügyes recepteket, praktikákat!

2012. márc. 11. 12:56
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
3. vagyok, kihagytam: palackos vizet és is feleslegesnek tartom, csapvizet iszunk. Péksütit sem veszünk, mert egy reggeli így többszáz forintba kerülne....
2012. márc. 11. 12:56
 6/8 anonim ***** válasza:
A lista tényleg jó. Én ha lista nélkül megyek mindig sokkal több minden kerül a kosárba, mintha listával. Persze ha listával megyek is bekerül 1-2 dolog ami nincs a listán, de listával a tuti.
2012. márc. 11. 12:59
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek,mentek a zöld kezecskék!
2012. márc. 11. 16:37
 8/8 anonim ***** válasza:
62%

Mi sehogy nem tudnánk annyiból megélni :(

Nem vagyunk gazdagok...de akkor sem...

2012. márc. 11. 21:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!