Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szülés után elhízott sorstársa...

Szülés után elhízott sorstársak tapasztalatát, tanácsát kérném szépen, mit tehetnék?

Figyelt kérdés
4340grammal született kislányom miatt eleve nagy volt a hasam , ami a derekamat már terhességem alatt lestrapálta. Összesen 24 kg-ot híztam ( megjegyzem a tipikus deszkalány voltam előtte ) , amiből még most, 5 hónap után is 14 kg maradt rajtam. Ha nem eszem eleget, nincs tejem sem elég. Ördögi kör. A derekam be van durranva a most már 9 kgos lányom emelgetésében, arról nem is beszélve , hogy futni , tornázni nem merek a szoptatás miatt sem, meg félek, hogy ezzel a súllyal kárt teszek magamban. Négy hete pl nyújtógyakorlatok alatt megroppant a derekam. Fizikailag teljesen le vagyok pukkanva és dagadt lettem, én , aki előtte kemény edzésekre jártam és a legcsinosabb voltam a munkahelyemen.Van még remény? ( császárral szültem, a hasam sem akar lemenni )
2009. jún. 10. 12:54
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Szia sorstárs!Nyugi,a szervezet még alakul szpotatás után és lehethogy utánna(mert van akinek igy alakul)magától lemegy,bár én inkább híztam utánna még:(:(.Bár az én hibám,mert mikor már nem szoptattam utánna is annyit ettem mint előtte.Erre figyelj majd.Majd tornázol(callanetics-et ismered,ez nem ugrálós,de hatásos),ha nagyobb lesz a baba.Amúgy én is így voltam,csak akkor volt tej ha jót ettem.Még esetleg azt kipróbálhatod,hogy a szénhidrátot csökkented az étrendedből.Sok sikert,remélem tudtam segíteni,én már nem szoptatok egy ideje és norbizással olvadnak a kilók!!Fel a fejjel.
2009. jún. 10. 13:17
 2/6 anonim ***** válasza:

Szerintem van.

Viszont a te esetedben ez a szoptatas miatt sajnos meg turelemjatek. A szenhidratbevitelt megprobalhatod csokkenteni es lazan tornazni is elkezdhetsz. Hosszu, tempos seta, egy kis erosites. Ha ugy erzed, hogy apad a tej, akkor hagyd abba.

A folyadekbevitelt viszont noveld. Egyik ismerosom meg egy evesen szoptatta a babajat, viszont elkezdett dietazni. En is meglepodtem, de azt mondta, hogy amig rendesen iszik, addig neki egyaltalan nem csokken a teje, nem is kevesbe taplalo (foleg, hogy az o babaja mar normal etelbol szedte ossze az energia es vitamin donto tobbseget).

Ha vege a szoptatasnak, akkor egy jo nagy adag akaratero, elhatarozas es bele is vaghatsz.

En is nagyon vekony voltam baba elott, de terhesen sikerult 25 kg-ot hizni. 11 lement szulesnel, harom visszajott, amig a tejjel szenvedtem.

Vegul igy sem lett tejem, szoptatni tehat sajnos en nem tudtam.

Nem volt mar mire varni, amikor a fiam ot hetes volt es lemondtam a szoptatasrol, akkor lekezdtem dietazni nem tul durvan, es belevetettem magam a tornaba. Eleinte zsiregetes ket honapig, majd alakformalas. Napi egy ora heti hat napban.

De megvolt az eredmenye: mire a fiam harom honapos lett mar lement rolam 15 kg, akkor abbahagytam a dietat, a tornat nem. Azota eltelt meg harom honap, meg ot kg lement, vekonyabb vagyok, mint valaha, a borom visszahuzodott, izmosodtam rengeteget. Ilyen formam sohasem volt.

Szoval ne add fel, ha most nem is, de kesobb te is formaba johetsz!

2009. jún. 10. 16:50
 3/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszaitokat. Még egy kérdésem lenne: bár nagoyn vékony voltam mindig is, de a csípőm az az igazi nőies kilencvenes volt. Ami nekem tetszett is, de most még szélesebb lettem. Azt is vissza lehet csinálni, mert csak a zsírpárnák szélesítenek, vagy a csontok szélesedtek és már így maradok százas csípővel?
2009. jún. 11. 08:37
 4/6 A kérdező kommentje:
Az első válaszadótól kérdezném még, h a norbi diétától vagy a norbi tornától folytak a kilóid?
2009. jún. 11. 13:26
 5/6 anonim ***** válasza:

A második válaszoló vagyok. Nekem 92-es csípőm volt baba előtt, most is 92-es miután lefogytam. Tehát kisebb nem lett, de nagyobb sem, pont jó.

Egyébként van, akinek szétcsúszik kicsit a medencecsontja, azzal nem lehet mit kezdeni, az úgy is marad. Elvileg akinek szélesebb lesz, az már terhesség utolsó heteiben érzi, hogy feszül, fáj a medence. Nah, én ilyet nem is éreztem, ettől függetlenül elképzelni sem tudtam, hogy valaha visszamegy az eredeti méretre.

2009. jún. 12. 07:55
 6/6 anonim ***** válasza:
Szia!Első vagyok.Még nem tornázom és úgy fogyok,de másfél hónap után megállt a dolog,ezért bevezetem a tornát is.
2009. jún. 12. 13:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!