Miből számítják a Tgyás-t (ha egyáltalán jogosult leszek) a 2. babával ha gyes alatt születik?
Szeptembertől gyesen leszek, novemberben érkezik a 2. babám. Milyen összegű ellátásokra számíthatok?(Tgyás ,Gyed)A szerződés szerinti bérem bruttó 300e és folyamatos a munkaviszonyom évek óta.
Köszönöm előre is a válaszokat!
A max. gyed 130200 Ft, bruttóban.
Amúgy szerintem érdemes lenne arra a rövid időre inkább táppénzre menni és nem gyesre, mivel a táppénzed összege magasabb.
Köszönöm a gyors válaszokat!
Én is gondoltam arra, hoyg kiveszem a szabadságom,plusz a fizetett betegszabit és utána táppénz.De az miért éri meg jobban?Az adott időszakra kapnék többet de az ellátások összegén nem módosít mivel nincvs meg a 180 nap,igaz?
MIvel az igénylés előtt mind a tgyás, mind a gyed esetében nagyobbrészt gyedben részesültél, így a tgyás alapja a szerződés szerinti béred lesz azzal a kikötéssel, hogy max. 130200 lehet bruttóban, a gyeded alapja meg ugyanaz lesz, mint a tgyásod alapja.
Lefordítva: mindkét ellátásod bruttó 13200 lesz.
És egyetértek az előttem szólóval, megérné inkább táppénzre menned, mert az jóval több lesz, mint a gyes.
Igen, az ellátások összegén nem változtat, csak abban az időszakban kapnál több pénzt.
Viszont már neked nem jár betegszabadság, mert veszélyeztetett terhesség esetén egyből táppénzre kerülsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!