Mennyi tgyást és gyedet fogok kapni?
Figyelt kérdés
2012. augusztusában vagy szeptemberében fogok szülni. A 2011 évi összevont adóalapom 1.484.798, egész évben volt munkaviszonyom.2012. márc. 7. 15:15
1/3 anonim válasza:
A tgyás alapja 2011 lesz, valóban, de a gyedé nem, ezért ahhoz, hogy a gyedet is ki lehessen számolni, tudni kellene, hogy idén mennyit dolgozol/dolgoztál.
A tgyás bruttó 2850Ft lesz naponta, ami egy 30 napos hónapban bruttó 85500Ft-t jelent.
Ebből levonás 16% szja (13680Ft). HA igénybe veszel adókedvezményt, akkor csak 3680Ft adót kell fizetned. Vagyis a nettód kb71800, vagy kb. 81800 lesz.
2/3 A kérdező kommentje:
Értem! Köszönöm!
Az idén össz vissz 7 napot dolgoztam januárban, azóta itthon vagyok táppénzen, mert nem olyan körülmények között dolgozom.
2012. márc. 7. 15:23
3/3 anonim válasza:
Akkor viszont ugyanennyi lesz bruttóban a gyeded is, mint a tgyásod.
Csak még nyugdíjat is vonnak belőle, vagyis a nettó 10%-al kevesebb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!