Mennyit érdemes várni a második gyerek vállalásáig?
Hát ha a férjed már most nagyon türelmetlen és te is hajlasz a dologra, akkor valóban mostanában kellene elkezdni a 2. babaprojektet, mert így össz. 4-5 évet esnél ki a munkából, de ez 6-7-re is elhúzódhat ha halogatod a dolgot. Viszont én előbb befejezném az egyetemet, dolgoznék néhány évet és utána vágnék csak bele.
A gyógyszer abbahagyása után 2-2.5 hónapig kell védekezni, hogy kitisztuljon a szervezetből.
Én az olvastam valahol, hogy a szülés után érdemes 15 hónapot várni, a következő terhességgel, addigra a szervezet megújul annyira, hogy a második babának is teljes ellátást tudjon nyújtani. Szóval én akkor hagytam abba a tablettát, amikor a lányom 1 éves lett, kivártuk a 3 hónapot, hogy a hormonok visszaáljanak és a kicsi 15 hónapos korában terhes lettem. De sajnos megszakadt. És az utánna következő is. (harmadszorra sikerült)Szóval ember tervez...
Minden esetre most is így csinálnám. Szerintem te is célozd be a 15 hónapot, aztán lesz, ahogy lesz. Ha egy gyerek mellett tudod csinálni a sulit, akkor kettő melett is menni fog. Lefeljebb halasztasz egy évet.
Az első kettő között 4 év a különbség, a harmadik utánna 2 és fél évvel született.
A statisztikák mutatják azt, hogy ha 15 hónapnál kevesebb idő telik el, akkor a második baba kissebb súllyal jön világra, míg ha több, akkor ugyanannyival vagy többel, mint az első.
Szia! Én az első babámra szintén majdnem 2 évet vártam. Most a következő az elhatározás utáni hónapban sikerült.
18hetes kismami és 2,5 éves manócska anyuja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!