Merjek fogadni bébiszittert vagy ne?
Juj, amikor nekem volt 3 hónaposom, annyira kialvatlan és fáradt voltam, annyira feszített volt a napirendünk, folyamatos szoptatás-büfi-peluscsere-dajkálás, szóval még csak az hiányzott volna, hogy más 9 hónaposára is nekem kelljen vigyáznom...
Bőven elég egyszerre 1db 3 hónapos a háznál. :-)
Úgyhogy nem osztom az első válaszoló véleményét. :-)
Ismerősök, vagy férjed munkatársai körében érdeklődjetek megbízható bébiszitter után. Akkor az már nem egy vadidegen lesz.
Szerintem a legfontosabb, hogy a te számodra ne legyen idegen a bébiszitter. Tudnod kell róla, hogy mennyire megbízható és szakképzett.
Ennyi idősen még viszonylag könnyen elfogadnak egy számukra idegent.
Nekem egy évesek elmúltak az ikreim, amikor először bébiszittert hívtam, de nem mentem el hazulról. Otthon sertepertéltem, látni akartam, hogyan boldogulnak egymással. Ha így csinálod, és látod hogy viselkedik a lány meg a baba, akkor nyugodtabb szívvel mész majd el a pároddal egy-két órára.
Én még mindig amondó vagyok, hogy ne testáld rá a barátnődre a babádat, szerintem bőven elég neki a saját kisbabája. Majd ha nagyobbak lesznek, más lesz a helyzet. De gondolom a te babád már mászik, mocorog, nincs egy helyben, ráadásul ha sírni is fog szegény, mit kezd a barátnőd vele úgy, hogy közben a sajátja is éppen sír, vagy éhes, stb.
Én a saját barátnőmet nem hoznám ilyen kényelmetlen helyzetbe - ha megkéred, úgysem mer majd visszautasítani, még akkor sem ha közben számára terhes a bébiszitetrkedés.
Esetleg hozd elő neki a témát, hogy arra vágysz, hogy néha kettesben légy a pároddal, stb... Várd meg, hogy ő maga ajánlja fel a segítséget - de szerintem nem fogja. Álmosabb és fáradtabb ő most annál, hidd el! :-)
Második vagyok, Elsőnek üzenem:
Kettő gyermekem van, igaz, már nagyobbak, de mindkettő mellett hulla voltam úgy egy éves korukig.
Egyik sem az a 5 percig szopizós, utána 3 órát alvós típus volt...
Szerintem egy bébiszittert könnyebb ekkor vagy akkor "odarendelni" mint a barátnőt (legalábbis ha nem egyszeri alkalomról van szó, hanem hosszú távon gondolkodsz azon, hogy néha vigyázni kellene a babádra).
Egyébként ez mindenkinek nehéz téma. Nem könnyű jó és egyben megbízható személyt keresni. Szerintem külföldön azért mégis könnyebb, mert jobban elterjedt mint itthon. Ott még a referenciákat is komolyabban veszik. Próbálj meg ismerős által keresgélni, és ahogy már előttem is írták az első időben én is ott lennék velük, hogy a picinek is legyen ideje megszokni az új barátját. De még így sem biztos, hogy az első ember be is fog válni. Egyébként szerintem ha ismerős vigyázna rá, akkor is aggódnál érte, így vagyunk beprogramozva. Viszont akkor nem szivességet kell kérned, hanem ugymond munkát adsz valakinek, amiért elvárod, hogy a legjobbat nyútsa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!